Sütőbajnokság - Édes keltek receptcsoport
![](/uploads/site4554/169115509564ccfa976b0b2_363X215.jpg)
Kígyórétes
A töltelékekben el lehet térni. A további változtatás lehetősége nem áll fenn!
![](/uploads/site4554/16064112865fbfe41682305_363X215.jpg)
Ízes Bukta
A lekvír töltelék fajtájában el lehet térni. A további változtatás lehetősége nem áll fenn!
![](/uploads/site4554/16064450305fc067e6f00be_363X215.jpg)
Túrós táska
A töltelék mennyiségében el lehet térni a recepttől. A bemutatott három fajta formai kialakítás közül lehet választani, vagy kombinálva felhasználni őket. A további változtatás lehetősége nem áll fenn!
![](/uploads/site4554/1679587696641c79704a719_363X215.jpg)
Nutellás csíkos
Elkészíthető akár nutellás töltelék nélkül üresen. A további változtatás lehetősége nem áll fenn!
![](/uploads/site4554/167508875363d7d371b53e6_363X215.jpg)
Sütőben sült fánk
A túró akár cserélhető vanília pudingra, illetve a baracklekvár egyéb ízű lekvárra. Lehet több lekvár kombinált használatával színesen is elkészíteni. Az esztétikai szépség fokozása érdekében meg lehet csinálni, hogy a tészta csak a túróval, vagy a pudinggal töltve van kisütve, majd a lekvár csak a teljes hűtést követően kerül bele, így nem esik össze a töltelék. A további változtatás lehetősége nem áll fenn!
![](/uploads/site4554/1663766180632b0ea4eabc8_363X215.jpg)
Mogyorós duplacsiga
A mogyoró helyett akár dió is használható. A tészta a receptben megadott instrukciók szerint lehet teljes kiőrlésű, de akár világos is. A további változtatás lehetősége nem áll fenn!
![](/uploads/site4554/16064458085fc06af044709_363X215.jpg)
Mákos Babka
A mákos töltelék egyéb töltelékre cserélhető. A további változtatás lehetősége nem áll fenn!
![Édes ökörszemek](/uploads/site4554/16066773445fc3f360caf63_363X215.jpg)
Édes ökörszemek
A töltelékanyagok és a díszítő elemek szabadon cserélhetők, választhatók. A további változtatás lehetősége nem áll fenn!
![](/uploads/site4554/1645122075620e921b5644d_363X215.jpg)
Extra puha csíkos kalács
Ez legyen egy kreatív feladat. El lehet készíteni a videón bemutatott módon, de lehet alkalmazni attól eltérő különleges formai kialakítási módot is. A lényeg, hogy a kalács egy darabban, sütőformában süljön, illetve hogy a világos és a kakaós rétegek váltakozása megfigyelhető legyen. A további változtatás lehetősége nem áll fenn!
![](/uploads/site4554/1618498798607854ee189c0_363X215.jpg)
A legfinomabb kakaós csiga
Készíthető összekelesztve, de akár egymástól külön sütve. Választható zsírral, vagy tojással történő felületkezelés a sütés előtt. A további változtatás lehetősége nem áll fenn!
![](/uploads/site4554/162126665960a290e3958af_1170X215.jpg)
Briós
Ismét egy kreatív feladat. Lehet választani a videón bemutatott hagyományos formázási technikát, de lehet bármely más különleges briós formázási technikát is alkalmazni. Lehet akár egy fajta formájú brióst bemutatni, de szerepelhetnek a képen többféle módon formázott briósok is. A lényeg, hogy a briósok az ededeti bemutatáshoz hasonlóan kis méretűek legyenek, illetve, hogy ne veszítsék el a jellegüket. A további változtatás lehetősége nem áll fenn!