csokis hernyó
Ebben a videóban a múlt héten bemutatott és azonnal nagy sikert futott sajtos hernyók édes változatát hoztam isteni narancsos foszlós tésztával, valamint csokoládé töltelékkel. Természetesen töltelék gyanánt bármilyen sütésálló édes tölteléket fel lehet használni, legyen az túró, kakaó, fahéj, lekvár, dió, mák, vagy akár mogyorótöltelék. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 500g (alternatíva: BL55 Finomliszt)
Friss élesztő: 25g, vagy szárított: 7g
Só: 5g
Cukor: 67g
Tojás: 1db
Vaj/Margarin: 60g
Reszelt narancshéj: 20g (1db közepes narancs héja)
Fahéj: ízlés szerint
Tej: 140ml
Narancslé: 100ml
A töltelék anyagok
Nutella: 100-150g, ízlés szerint
Tört, sütésálló tejcsokoládé: kb. 200g
Szükséges még 1db tojás a kenéshez, valamint jégcukor a szóráshoz!
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 45 perc
3. Tészta osztása 6 × 160g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése
4. Pihentetés: 15 perc
5. Töltelékek előkészítése
6. Formai kialakítás a videón bemutatott módon
7. Kelesztés: 35-50 perc
8. A felületük lekenése felvert tojással, megszórásuk jégcukorral
9. Sütés: 180C°-ra előmelegített, száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, és az adott hőfokon 20-25 perc alatt készre sütni.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt a használatát!