Hagyományos ízes bukta

Ebbe a receptembe hagyományos ízes bukták készítését mutatom be két fajta módszerrel, amik közül ki lehet választani a szimpatikusabbat. A recept egy a kelt tésztáimnál megszokott nagyon könnyed tésztát biztosít, ezért mindenkinek szeretettel ajánlom.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 600g

  • Friss élesztő: 25g, vagy szárított élesztő: 7g

  • Só: 6g

  • Cukor: 75g

  • Vaj/Margarin: 90g

  • Tojássárga: 2db

  • Citromhéj: 1db citromnak a reszelt héja

  • Tej: 260ml

Szükséges még 1db tojás a kenéshez!

Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása (a vajat/margarint csak akkor adjuk hozzá, ha a többi összetevőből megkaptunk egy összefüggő tésztaállagot)

2. Tésztaérés: 35 perc

3. Tészta osztás/mérés: 1. módszer: 12x90g, 2. módszer: a tésztát téglalap alakúra formázzuk

4. Pihentetés: 15 perc (a 2. módszer esetében 5 perc elegendő)

5. A bukták elkészítése, megformázása a kiválasztott módszer alapján, a videóban bemutatott módon, majd 5mm távolságra egymástól sütőlemezre helyezésük

6. Felvert tojással átkenés

7. Kelesztés: 30-50perc

8. Közvetlen a sütés előtt még egyszer átkenni a tojással

9. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőben 20-25 perc

10. Porcukorral díszítés és a bukták szétválasztása


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.