Fahéjas fonottka
A alaprecept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 430g
Friss Élesztő: 20g, vagy szárított: 6g
Só: 4g
Cukor: 52g
Vaj/Margarin: 53g
Tojás: 1db
Tej: 190ml
A TangZhong-os recept írott formája
A TangZhong összetétele
BL55 Finomliszt: 27g
Tej: 160ml
A tészta összetétele
TangZhong: A teljes elkészített mennyiség
BL55 Finomliszt: 400g
Élesztő: 20g, vagy szárított: 6g
Só: 4g
Cukor: 52g
Vaj/Margarin: 53g
Tojás: 1db
Tej: 80ml
A fahéj töltelék receptje
Vaj: 90g
Cukor: 105g
Fahéj: 7-8g (4 tk.)
Szükséges még 1db tojás a kenéshez
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 50 perc
3. Tészta osztása 8×100g-okra, valamint az elosztott tészta darabok gömbölyítése
4. Pihentetés: 10 perc, valamint a töltelék elkészítése
5. A tészta darabok egész vékonyra, vakamint ovális alakúra nyújtása, a töltelékkel való töltésük, feltekerésük, bevágásuk, fonásuk és a további formai kialakításuk, majd sütőlemezre helyezésük kellő távolságokra egymástól
6. Kelesztés: 35-55 perc
7. A felületük lekenése felvert tojással
8. Sütés: 180C°-ra előmelegített, száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 23-27 percig sütni
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!