tappancs kalács

Ebben a videóban a kakaós kalácsnak egy nagyon aranyos formai kivitelét hoztam el nektek, a tappancs kalácsot, amelyet sok helyen a mintázata végett leopárd kalácsként ismernek. A bélzet a korábbi csíkos kalácsomhoz hasonlóan extra puha, extra foszlós, valamint az íz is nagyon finom. A formai kivitel szerintem bármely gyermek szívét melengeti, úgyhogy szeretettel ajánlom, hogy próbáljátok ki a receptet!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A TangZhong összetétele


A tészta összetétele


A kakaós tésztákhoz

Sötétebb tésztához: 202g világos tésztadarab + 7g (3tk.) holland kakaópor + kevés tej

Halványabb tésztához: 202g világos tésztadarab + 2g (1tk.) holland kakaópor + kevés tej


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával.

2. Kakaós tészták készítése.

3. Tésztaérés: 60 perc.

4. A tészták osztása, majd az elosztott tésztadarabok finom gömbölyítése, előformázása. A világos tésztákat 1×135g-os és 4×67g-os, a kakaós tésztákat pedig tésztánként 1×67g-os és 4×34g-os darabokra osztjuk.

5. Pihentetés: 5 perc.

6. Formai kialakítás a videón bemutatott módon.

7. Kelesztés: 25-40 perc.

8. A sütés előtt közvetlenül a felület átkenése felvert tojással.

9. Sütés: 165C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd kb. 40-45 perc alatt készre sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.