tappancs kalács
Ebben a videóban a kakaós kalácsnak egy nagyon aranyos formai kivitelét hoztam el nektek, a tappancs kalácsot, amelyet sok helyen a mintázata végett leopárd kalácsként ismernek. A bélzet a korábbi csíkos kalácsomhoz hasonlóan extra puha, extra foszlós, valamint az íz is nagyon finom. A formai kivitel szerintem bármely gyermek szívét melengeti, úgyhogy szeretettel ajánlom, hogy próbáljátok ki a receptet!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A TangZhong összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 25g
Tej: 150ml
Vanília paszta/esszencia: kevés
A tészta összetétele
TangZhong: teljes mennyiség
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 375g
Friss élesztő: 18g, vagy szárított élesztő: 5g
Só: 4g
Cukor: 60g
Vaj: 55g
Tojás: 1db
Tej: 80ml