Túrós táska

Ismét egy pihe-puha kelt tésztás receptet hoztam nektek – ezúttal a klasszikus túrós táska kerül sorra. Ez az egyik legnépszerűbb péksütemény, nem véletlenül: a lágy tészta és a finom túrós töltelék együtt verhetetlen páros. A videóban három különböző formázási technikát is megmutatok, így mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabbat. Szívből ajánlom kipróbálásra!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 450g

  • Friss élesztő: 19g, vagy szárított élesztő: 6g

  • Só: 4g

  • Cukor: 55g

  • Vaj/Margarin: 65g

  • Tojássárga: 2db

  • Tejföl: 1 ek.

  • Vanília Aroma: 1 ampulla

  • Tej: 170ml

Túró töltelék összetétel

  • Száraz Tehéntúró: 250g

  • Cukor: 35g

  • Vanília Cukor: 8g (1cs.)

  • Tojássárga: 1db

  • Tejföl: 1 ek.

  • Mazsola: ízlés szerint

  • Cirtomhéj: 1db itromnak a reszelt héja

Az elkészítéshez még szükséges 1db tojás a kenéshez

Az elkészítés menete

1. Tészta alapanyagainak az összedagsztása, a vaj/margarin utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 30 perc

3. Tészta négyszögletes felgyúrása

4. Pihentetés: 10 perc

5. Tészta kinyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon, amit a sütőlemezre helyezésük, majd a felvert tojással való átkenésük követ

6. Kelesztés: 25-40 perc

7. Közvetlen a sütés előtt még egyszer át kell kenni őket a felvert tojással

8. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz légterű alsó-felső módba állított sütőben kell 18-22 perc között készre sütni

9. Porcukorral való díszítés


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!