Túrós táska
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 450g
Friss élesztő: 19g, vagy szárított élesztő: 6g
Só: 4g
Cukor: 55g
Vaj/Margarin: 65g
Tojássárga: 2db
Tejföl: 1 ek.
Vanília Aroma: 1 ampulla
Tej: 170ml
Túró töltelék összetétel
Száraz Tehéntúró: 250g
Cukor: 35g
Vanília Cukor: 8g (1cs.)
Tojássárga: 1db
Tejföl: 1 ek.
Mazsola: ízlés szerint
Cirtomhéj: 1db itromnak a reszelt héja
Az elkészítéshez még szükséges 1db tojás a kenéshez
Az elkészítés menete
1. Tészta alapanyagainak az összedagsztása, a vaj/margarin utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 30 perc
3. Tészta négyszögletes felgyúrása
4. Pihentetés: 10 perc
5. Tészta kinyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon, amit a sütőlemezre helyezésük, majd a felvert tojással való átkenésük követ
6. Kelesztés: 25-40 perc
7. Közvetlen a sütés előtt még egyszer át kell kenni őket a felvert tojással
8. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz légterű alsó-felső módba állított sütőben kell 18-22 perc között készre sütni
9. Porcukorral való díszítés
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!