Túrós táska


Ismét egy pihe-puha kelt tészta következik. A túrós táska egy nagyon elterjedt péksütemény, sok mindenki szeretettel készíti, fogyasztja, nem is csoda, hiszen valóban nagyon finom. A legjobb, amikor a finom töltelékhez egy isteni tészta is párosul. Nos, én most épp egy ilyen receptem szeretném nektek bemutatni 3 fajta kialakítási technikát is szemléltetve.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 450g

  • Friss élesztő: 19g, vagy szárított élesztő: 6g

  • Só: 4g

  • Cukor: 55g

  • Vaj/Margarin: 65g

  • Tojássárga: 2db

  • Tejföl: 1 ek.

  • Vanília Aroma: 1 ampulla

  • Tej: 170ml

Túró töltelék összetétel

  • Száraz Tehéntúró: 250g

  • Cukor: 35g

  • Vanília Cukor: 8g (1cs.)

  • Tojássárga: 1db

  • Tejföl: 1 ek.

  • Mazsola: ízlés szerint

  • Cirtomhéj: 1db itromnak a reszelt héja

Az elkészítéshez még szükséges 1db tojás a kenéshez

Az elkészítés menete

1. Tészta alapanyagainak az összedagsztása, a vaj/margarin utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 30 perc

3. Tészta négyszögletes felgyúrása

4. Pihentetés: 10 perc

5. Tészta kinyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon, amit a sütőlemezre helyezésük, majd a felvert tojással való átkenésük követ

6. Kelesztés: 25-40 perc

7. Közvetlen a sütés előtt még egyszer át kell kenni őket a felvert tojással

8. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz légterű alsó-felső módba állított sütőben kell 18-22 perc között készre sütni

9. Porcukorral való díszítés


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.