extra puha Fatörzs kifli

Ebben a receptben a már előzőleg bemutatott nagysikerű csíkos kalácsnak a tésztáját vettem elő, hogy a bemutatás segítségével egy másik szuper formában is el tudjátok vele kápráztatni a családotokat, barátaitokat. Ahogy a címben is szerepel, a tészta extra puha, napokon át friss állagú és az ízvilág is a lehető legszuperebb. Szeretettel ajánlom nektek ezt a receptet egy fenséges reggelire, vagy akár a nap bármely szakában.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A TangZhong összetétele

  • BL55 Finomliszt: 25g

  • Vanília rúd: 1db

  • Tej: 150ml

A tészta összetétele

  • TangZhong: teljes mennyiség

  • BL55 Finomliszt: 375g

  • Friss élesztő: 18g, vagy szárított élesztő: 5g

  • Só: 4g

  • Cukor: 55g

  • Vaj: 55g

  • Tojás: 1db

  • Tej: 80ml

A kakaós tésztához a tészta feléből

  • Holland kakaópor: 9-11g (4 csapott tk.)

  • Cukor: 6g (1 tk.)

  • Tej: pár korty


Szükséges még 1db tojás a kenéshez!


Az elkészítés menete

1. TangZhong elkészítése

2. TangZhong szobahőmérsékletűre hűtése

3. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával

4. Kakaós tészta keverése a bedagasztott tészta felével

5. Tésztaérés: 30 perc

6. Tészták osztása 6 x 60-65g világos és 6 x 60-65g kakaós darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése

7. Pihentetés: 5 perc

8. A vaníliás és a kakaós tészták összeillesztése, összepréselése

9. Pihentetés: 10 perc

10. A tészták nyújtása a videón bemutatott alakban, majd felsodrásuk, formálásuk, sütőlemezre helyezésük, majd a 6 db kifli 3x-i bemetszése késsel

11. Felületkezelés, átkenés felvert tojással

12. Kelesztés: 30-50 perc

13. Ismételt tojásos kenés ( már a vájatokban is)

14. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell behelyezni, majd 18-23 percig készre sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.