extra puha Fatörzs kifli
A recept írott formája
A TangZhong összetétele
BL55 Finomliszt: 25g
Vanília rúd: 1db
Tej: 150ml
A tészta összetétele
TangZhong: teljes mennyiség
BL55 Finomliszt: 375g
Friss élesztő: 18g, vagy szárított élesztő: 5g
Só: 4g
Cukor: 55g
Vaj: 55g
Tojás: 1db
Tej: 80ml
A kakaós tésztához a tészta feléből
Holland kakaópor: 9-11g (4 csapott tk.)
Cukor: 6g (1 tk.)
Tej: pár korty
Szükséges még 1db tojás a kenéshez!
Az elkészítés menete
1. TangZhong elkészítése
2. TangZhong szobahőmérsékletűre hűtése
3. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával
4. Kakaós tészta keverése a bedagasztott tészta felével
5. Tésztaérés: 30 perc
6. Tészták osztása 6 x 60-65g világos és 6 x 60-65g kakaós darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése
7. Pihentetés: 5 perc
8. A vaníliás és a kakaós tészták összeillesztése, összepréselése
9. Pihentetés: 10 perc
10. A tészták nyújtása a videón bemutatott alakban, majd felsodrásuk, formálásuk, sütőlemezre helyezésük, majd a 6 db kifli 3x-i bemetszése késsel
11. Felületkezelés, átkenés felvert tojással
12. Kelesztés: 30-50 perc
13. Ismételt tojásos kenés ( már a vájatokban is)
14. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell behelyezni, majd 18-23 percig készre sütni.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!