Vaníliás kelt csiga

Ebben a videóban Zeliska Orsolya, Péklánnyal közösen mutatunk be egy szuper vaníliapudinggal töltött kelt csiga receptet a balatonfüredi Péklány Kézműves Pékségben. A csigáknak különleges, de mégis egyszerűen kivitelezhető formai kialakítása, ami csodás látványt nyújt, az ízvilág pedig természetesen egyenesen mennyei. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását és ezúton is köszönöm Orsinak a szuper lehetőséget a közös munka kapcsán!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 600g

  • Friss élesztő: 30g, vagy szárított: 8,4g

  • Só: 8g

  • Cukor: 90g

  • Vaj: 80g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Tej: 240ml


A vanília puding töltelékhez szükséges 2 csomag vaníliás pudingpor, melyet a tasakon jelzett utasítás szerint készítsünk el annyi eltéréssel, hogy a leírásban megadott 500ml tejet csökkentsük 400ml mennyiségre tasakonként!

Szükséges még 1db tojás a kenéshez!


Az elkészítés menete

1. Puding töltelék elkészítése

2. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával

3. Tésztaérés: 40-60 perc

4. Formai kialakítás, valamint betöltés a videón bemutatott módon

5. A felületük felvert tojással való átkenése

6. Kelesztés: 40-60 perc

7. A felületük ismételt tojásos átkenése

8. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni és kb. 22-26 percig sütni. A második sütőlemezen lévő csigák kelését hűtőbe helyezéssel fékezhetjük, amíg az első lemezen lévők sülnek.

9. A csigákat díszíthetjük szitált porcukorral


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.