Vaníliás kelt csiga
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 600g
Friss élesztő: 30g, vagy szárított: 8,4g
Só: 8g
Cukor: 90g
Vaj: 80g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Tej: 240ml
A vanília puding töltelékhez szükséges 2 csomag vaníliás pudingpor, melyet a tasakon jelzett utasítás szerint készítsünk el annyi eltéréssel, hogy a leírásban megadott 500ml tejet csökkentsük 400ml mennyiségre tasakonként!
Szükséges még 1db tojás a kenéshez!
Az elkészítés menete
1. Puding töltelék elkészítése
2. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával
3. Tésztaérés: 40-60 perc
4. Formai kialakítás, valamint betöltés a videón bemutatott módon
5. A felületük felvert tojással való átkenése
6. Kelesztés: 40-60 perc
7. A felületük ismételt tojásos átkenése
8. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni és kb. 22-26 percig sütni. A második sütőlemezen lévő csigák kelését hűtőbe helyezéssel fékezhetjük, amíg az első lemezen lévők sülnek.
9. A csigákat díszíthetjük szitált porcukorral
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!