túrós rózsák

Egy isteni finom túró töltelékes kelt péksüteménnyel készültem a számotokra, amely amellett, hogy isteni finom, az egyszerűen kivitelezhető, de mégis rendkívül különleges formai kialakításnak köszönhetően igazán látványos is, hiszen a péksütemény csodálatos rózsa fejek formájában mutatkozik. Szeretettel ajánlom mindenkinek a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig a videó alatti leírásban, valamint itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 470g (alternatíva: BL55 Finomliszt)

  • Friss élesztő: 20g, vagy szárított: 5,6g

  • Só: 5g

  • Cukor: 65g

  • Vaj/Margarin: 65g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Túró: 45g

  • Vanília eszencia: kevés, ízlés szerint (elhagyható)

  • Tej: 190ml

A túró töltelék összetétele

  • Túró: 300g

  • Cukor: 60g

  • Tojássárga: 1db

  • Mazsola: 40g

  • Vaníliás cukor: 8g (1cs)

  • Citromhéj: fél (bio) citrom reszelt héja


  • Amennyiben a túró száraznak bizonyul a töltelék kikeverése után, kevés tejföl hozzáadásával lehet lágyítani, krémesíteni, de a túl lágy töltelék nem előnyös a recept szempontjából!

  • Ha valaki mazsola nélkül szeretné elkészíteni, akkor emelje pl. 50g-mal a túró mennyiségét és persze azzal egyenes arányban a többi összetevő mennyiségét is.


Szükséges még 1db tojás a kenéshez!


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 45 perc

3. Túrótöltelék elkészítése

4. A tészta osztása 10 × 90g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése

5. Pihentetés: 15 perc

6. Formai kialakítás a videón bemutatott módon, majd sütőlemezen való elhelyezés egymástól kellő távolságokra

7. Kelesztés: 30-45 perc

8. A sütés előtt közvetlenül felvert tojással való átkenés

9. Sütés: 180C°-ra előmelegített, száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 18-22 perc alatt készre sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.