kakaós csiga torta
Ebben a videóban a legfinomabb kelt tésztás receptem, a kakaós csiga születésnapi változatát hoztam el nektek, persze nem csak szülinapokra! A csigák receptje a régi, tehát pihe puha, tele szaftos töltelékkel, ami mellé ez esetben egy nagyon finom nutellás krém párosul. A formai kialakítás rendkívül ötletes, mondhatni, hogy magáért beszél. A kakaós csiga torta ötletét ez úton is szeretném megköszönni kedves követőmnek, Vadász Líviának, a többieknek pedig szeretettel ajánlom ennek a szuper receptnek a kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A TangZhong összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 60g
Tej: 360ml
A tészta összetétele TangZhonggal (ajánlott)
TangZhong: teljes mennyiség
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 900g
Friss élesztő: 45g, vagy szárított élesztő: 12,6g
Só: 9g
Cukor: 117g
Zsír: 45g
Vaj/Margarin: 60g
Tojás: 2db
Tej: 180ml
A tészta összetétele TangZhong nélkül
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 960g
Friss élesztő: 45g, vagy szárított: 12,6g
Só: 9g
Cukor: 117g
Zsír: 45g
Vaj/Margarin: 60g
Tojás: 2db
Tej: 450ml
A kakaós töltelék összetétele
Holland kakaópor: 60g
Cukor: 240g
A krém összetétele:
Mascarpone: 500g
Nutella: 200g
Habtejszín: 300g
(Habfixáló: 1 cs.)
Szükséges még 1db tojás a lekenéshez!
Az elkészítés menete
1. TangZhong készítése, majd enyhén langyosra hűtése.
2. Tészta dagasztása a zsiradékok utólagos hozzáadásával.
3. Tésztaérés: 50 perc.
4. Formai kialakítás a videón bemutatott módon.
5. Kelesztés: 40-50 perc. A kelesztés 2 vonalon fut, szobahőmérsékleten, és hűtőben. További infók a videó "kelesztés, előkészítés, sütés" fejezeténél!
6. A krém elkészítése, majd hűtése.
7. A megkelt csigák felületének átkenése a felvert tojással közvetlenül a sütés előtt.
8. Sütés: 180C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell őket behelyezni, és az egybe kelesztett csigák kb. 18-22 perc alatt, a külön kelesztettek pedig kb. 16-18 perc alatt készre sülnek.
9. A teljes hűtést követően következik a kakaós csiga torta összeállítása.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!