Nutellás csíkos

Ebben a videóban két igazán különleges formát hoztam a kakaós és a világos édes kelt tészták kombinációit kedvelők számára. A péksütiket nutellával töltöttem, de természetesen egyéb töltelékekkel is isteni ízeket lehet kihozni a receptből, de akár töltelék nélkül készítve is isteni finom eredményt kaphatunk. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

(BL55 Finomliszttel pótolható)

  • Friss élesztő: 23g, vagy szárított: 6,44g Só: 5g

  • Cukor: 67g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Vaj/Margarin: 25g

  • Zsír: 30g

  • Narancspaszta: 3 ek.

(vagy 1,5 narancs reszelt héja)

  • Tej: 210ml


Ha zsiradéként csak vajat, vagy margarint szeretnénk használni, akkor a zsír elhagyásával használjunk összesen 63g mennyiséget.


A kakaós tésztához (305g)

  • Holland kakaópor: 8g (3 tk.)

  • Kevés tej (pár ml.)


Szükséges még kb. 300g nutella töltelék gyanánt, valamint 1db tojás a kenéshez.


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradékok utólagos hozzáadásával

2. A tészta osztása és egy 305g-os darabhoz a kakaópor hozzádolgozása egy kevés tejjel, esetleg egy csipet cukorral

3. Tésztaérés: 45 perc

4. A tészta osztása a világos esetében 8 × 75g-os darabokra, a kakaós esetében 8 × 40g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése, a világos tészták lapítása

5. Pihentetés: 10 perc

6. A kakaós tésztagombócok a világosakba csomagolása

7. Pihentetés: 15 perc

8. A tészták nyújtása, beirdalása, nutellával való megtöltésük, majd a formai kialakítás

9. Kelesztés: 45-60 perc

10. A felületük átkenése felvert tojással

11. Sütés: 200C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd az adott hőfokon kb. 14-16 perc alatt készre sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.