Nutellás csíkos
A recept írott formája
A tészta összetétele
(BL55 Finomliszttel pótolható)
Friss élesztő: 23g, vagy szárított: 6,44g Só: 5g
Cukor: 67g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Vaj/Margarin: 25g
Zsír: 30g
Narancspaszta: 3 ek.
(vagy 1,5 narancs reszelt héja)
Tej: 210ml
Ha zsiradéként csak vajat, vagy margarint szeretnénk használni, akkor a zsír elhagyásával használjunk összesen 63g mennyiséget.
A kakaós tésztához (305g)
Holland kakaópor: 8g (3 tk.)
Kevés tej (pár ml.)
Szükséges még kb. 300g nutella töltelék gyanánt, valamint 1db tojás a kenéshez.
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása a zsiradékok utólagos hozzáadásával
2. A tészta osztása és egy 305g-os darabhoz a kakaópor hozzádolgozása egy kevés tejjel, esetleg egy csipet cukorral
3. Tésztaérés: 45 perc
4. A tészta osztása a világos esetében 8 × 75g-os darabokra, a kakaós esetében 8 × 40g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése, a világos tészták lapítása
5. Pihentetés: 10 perc
6. A kakaós tésztagombócok a világosakba csomagolása
7. Pihentetés: 15 perc
8. A tészták nyújtása, beirdalása, nutellával való megtöltésük, majd a formai kialakítás
9. Kelesztés: 45-60 perc
10. A felületük átkenése felvert tojással
11. Sütés: 200C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd az adott hőfokon kb. 14-16 perc alatt készre sütni.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!