Bemutatkozás
Ki is Gábor a Házi Pék?
Pászner Gábornak hívnak, vagy ahogy már páran a tevékenységem által megismerhettek, Gábor a Házi Pék. 35 éves pék szakember vagyok, mondhatni hogy a szakma szerelmese. Veszprémben születtem és ott is éltem egészen 2015-ig, amikor feleségemmel és lányommal úgy határoztunk, hogy a jobb lehetőségek reményében külföldön vállalunk munkát és azóta is Németországban, pontosabban Bajorország dél-nyugati csücskében élünk és dolgozunk, természetesen én pékként.
12 éve dolgozom a pék szakmában, és ez annyira leköt, hogy igazából el se tudnám képzelni, hogy mivel is foglalkoznék, ha nem pék lennék, de az biztos hogy akkor is a gasztronómia területén tevékenykednék szívesen. A szakma már a kezdetekben nagyon érdekelt, az iskolai tanulás fázisában, ezt tükrözték az eredményeim is, hiszen a képzés teljes ideje alatt végig kitűnőek voltak, ahogy a szakmai vizsgám is az lett. Otthon több pékségben is megfordultam, több fajta gyártás technológiáról tudtam tapasztalatokat gyűjteni és itt Németországban is folyamatosan tanulok továbbra is, hiszen itt az iskola könyvekben azelőtt csak olvasott technológiákkal is találkozok.
A szakma szeretetéből adódóan mindig is a maximumra törekedtem a munkámban, a jelenlegi munkahelyemen is a lehető legjobb pozíciókban dolgozom, de valahogy mindig volt bennem egyfajta hiányérzet, mindig is úgy gondoltam, hogy én ennél többre vagyok hivatott, csak még nem tudtam pontosan hogy milyen irányba is gondolkodjak. Az egy jó kiindulási alap volt, hogy itthon is nagyon szeretek sütni, általában hetente többször is péksüteményekkel lepem meg a családom.
A szakmai többre vágyásomat és az itthoni sütés utáni szeretetemet összekötve fogalmazódott meg bennem 2020. május elején az ötlet, hogy a kifejlesztett receptjeimet videók formájában eljuttassam az érdeklődők számára olyan módon és házias eszközökkel, hogy a videóim után az utasításokat betartva bárki képes legyen minőségi kenyereket, zsemléket, kifliket és egyéb péksüteményeket készíteni az otthonában, ami olyan sikerélményt okoz, ami által nagyon hamar a sütés szerelmesévé lehet válni. Valójában szerintem nem is egy szépen elkészített pék készítmény okozza a legnagyobb sikerélményt, hanem az azt fogyasztóknak az arca és a visszajelzésük. Véleményem szerint kis segítséggel, útmutatással, a készítéshez szükséges alap konyhai eszközök birtokában valóban bárki képes szép és finom kenyereket és péksütiket készíteni otthonában, de ha az első próbálkozások nem úgy sikerülnek, ahogy az el volt tervezve, akkor nagyon szívesen várom a felkereséseket és minden tudásommal próbálok megoldást találni és tanácsot adni, hogy a további sütések sikeresek legyenek.
Úgy gondolom, hogy az egyik legfontosabb ami befolyásolhatja az eredményt az a hozzáállásunk, ahogy ez az élet szinte minden területére is igaz. Azt vallom, hogy a sikeres kenyerek, péksütemények elkészítéséhez a legnagyobb feltételek a türelem és hogy mindig jó kedvvel és szeretettel kell hozzáállni, hiszen
Úgy gondolom, hogy az egyik legfontosabb ami befolyásolhatja az eredményt az a hozzáállásunk, ahogy ez az élet szinte minden területére is igaz. Azt vallom, hogy a sikeres kenyerek, péksütemények elkészítéséhez a legnagyobb feltételek a türelem és hogy mindig jó kedvvel és szeretettel kell hozzáállni, hiszen
amit szeretettel készítünk, az másokat is boldoggá fog tenni.
Úgy gondolom, hogy az egyik legfontosabb ami befolyásolhatja az eredményt az a hozzáállásunk, ahogy ez az élet szinte minden területére is igaz. Azt vallom, hogy a sikeres kenyerek, péksütemények elkészítéséhez a legnagyobb feltételek a türelem és hogy mindig jó kedvvel és szeretettel kell hozzáállni, hiszen
amit szeretettel készítünk, az másokat is boldoggá fog tenni.
Meghódította az internetezőket Gábor, a házi pék receptkavalkádja
Ezzel a címmel született meg 2023 januárjában a riport, melyet a 24.hu hírportál Sokszínű Vidék rovata készített velem. Ha szeretnél picit jobban megismerni engem, szeretettel ajánlom a cikk elolvasását!