Ferdinánd tekercs
Ebben a videóban a karcagi ferdinánd tekercs receptjét hoztam el nektek, ami mondhatni, hogy egy igazi retro péksütemény, hiszen az 1920-as években jelent meg, majd terjedt el a későbbiekben. Az isteni foszlós kelt tésztát a vaníliás vajas töltelék extrán puhítja és ízesíti, amihez én még rumos mazsolát is párosítottam. Ez aztán a mennyei ízhatás és tökéletes állag! Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 500g
Friss élesztő: 25g, vagy szárított élesztő: 7g
Só: 4g
Cukor: 55g
Vaníliás cukor: 8g (1cs.)
Tojássárga: 3db
Vaj: 25g
Tejföl: 100g
Tej: 175ml
A töltelék vaníliás vajas összetétele
Vaj: 150g
Cukor: 60g
Vaníliás cukor: 24g (3cs.)
A töltelékhez lehet még felhasználni 60g mazsolát, esetleg rumba áztatva, majd átszűrve.
A locsoláshoz
Habtejszín: 200g
Cukor: 35g
Vaníliás cukor: 8g (1cs.)