Ferdinánd tekercs

Ebben a videóban a karcagi ferdinánd tekercs receptjét hoztam el nektek, ami mondhatni, hogy egy igazi retro péksütemény, hiszen az 1920-as években jelent meg, majd terjedt el a későbbiekben. Az isteni foszlós kelt tésztát a vaníliás vajas töltelék extrán puhítja és ízesíti, amihez én még rumos mazsolát is párosítottam. Ez aztán a mennyei ízhatás és tökéletes állag! Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


A töltelék vaníliás vajas összetétele

  • Vaj: 150g

  • Cukor: 60g

  • Vaníliás cukor: 24g (3cs.)

A töltelékhez lehet még felhasználni 60g mazsolát, esetleg rumba áztatva, majd átszűrve.


A locsoláshoz

  • Habtejszín: 200g

  • Cukor: 35g

  • Vaníliás cukor: 8g (1cs.)


Szükséges még kevés vaj és cukor a lábas, vagy tortaforma kikenéséhez.


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a vaj utólagos hozzáadásával.

2. Tésztaérés: 45 perc.

3. A vajas töltelék kikeverése.

4. A formai kialakítás a videón bemutatott módon.

5. Kelesztés: 35-50 perc

6. A sütés első szakasza: 190C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 20-25 percig sütni, amíg enyhe színt nem kapnak a tekercsek.

7. A cukros tejszínnel való locsolás

8. A sütés második szakasza: A locsolás után a 190C°-os sütőbe kell visszahelyezni, és további 10-15 perc alatt készre sütni őket.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.