a leginomabb kelt tésztás kakaós csiga
A recept írott formája
A TangZhong összetétele
BL55 Finomliszt: 40g
Tej: 240ml
A tészta összetétele
TangZhong: Teljes mennyiség
BL55 Finomliszt: 600g
Friss élesztő: 30g, vagy szárított: 9g
Só: 6g
Cukor: 78g
Sertészsír: 30g
Vaj/Margarin: 40g
Tojás: 1 egész + 1 sárgája
Tej: 120ml
A kakaó töltelék összetétele
Holland kakaópor: 40g
Cukor: 160g
Szükséges még egy kevés zsír a kenéshez
Az elkészítés menete
1. TangZhong keverék készítése, a hozzá járó liszt és tej összemelegítése a videón bemutatott formában
2. TangZhong keverék szobahőmérsékletűre hűtése
3. Tészta dagasztása a zsiradékok utólagos hozzáadásával
4. Tésztaérés: 50 perc
5. Tészta nyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon
6. Kelesztés: 35-55 perc
7. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell behelyezni alsó-felső sütési módban. A sütési idő, külön, egymástól kellő távolságokra elhelyezett csigák esetén 19-22 perc, ha viszont egybe vannak kelesztve, akkor 25-30 perc.
8. A szétbontás után porcukorral megszitálva tálaljuk
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!