a leginomabb kelt tésztás kakaós csiga

Sokat nosztalgiáztam az elmúlt időkben a godolattal, mely az általános iskola menzáján reggelente kapható összelekesztett kakaós csigáról szólt, hát fogtam magam és megcsináltam. Akár csak 25 éve, valami mesés lett az íze. Mindenképpen próbáljátok ki, mert az élmény leírhatatlan!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A TangZhong összetétele

  • BL55 Finomliszt: 40g

  • Tej: 240ml

A tészta összetétele

  • TangZhong: Teljes mennyiség

  • BL55 Finomliszt: 600g

  • Friss élesztő: 30g, vagy szárított: 9g

  • Só: 6g

  • Cukor: 78g

  • Sertészsír: 30g

  • Vaj/Margarin: 40g

  • Tojás: 1 egész + 1 sárgája

  • Tej: 120ml

A kakaó töltelék összetétele

  • Holland kakaópor: 40g

  • Cukor: 160g


Szükséges még egy kevés zsír a kenéshez


Az elkészítés menete

1. TangZhong keverék készítése, a hozzá járó liszt és tej összemelegítése a videón bemutatott formában

2. TangZhong keverék szobahőmérsékletűre hűtése

3. Tészta dagasztása a zsiradékok utólagos hozzáadásával

4. Tésztaérés: 50 perc

5. Tészta nyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon

6. Kelesztés: 35-55 perc

7. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell behelyezni alsó-felső sütési módban. A sütési idő, külön, egymástól kellő távolságokra elhelyezett csigák esetén 19-22 perc, ha viszont egybe vannak kelesztve, akkor 25-30 perc.

8. A szétbontás után porcukorral megszitálva tálaljuk


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.