sütőben sült fánk

Ebben a videóban egy igazán szuper receptet hoztam el nektek. Nagyon sokan azért nem készítenek otthon fánkot, mert az olajban sütés nem feltétlen a legkényelmesebb, szagmentesebb és egészségesebb sütési forma. Természetesen az ő számukra is van megoldás, hiszen a fánk tészta sütőben is kisüthető, amihez ebben a receptben egy különleges formát és egy szuper tölteléket is mellékelek a kedves érdeklődők számára.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

(BL55 Finomliszttel pótolható)

  • Friss élesztő: 30g, vagy szárított: 8,4g

  • Só: 6g

  • Cukor: 85g

  • Tojássárga: 3db

  • Vaj/Margarin: 25g

  • 30% Zsírtartalmú tejszín: 200g

  • Tej: 175ml

  • Vaníliarúd: 2db

(ízfokozás szempontjából optimális, de elhagyható)


Szükséges még 1db tojás a kenéshez!


Túrótöltelék recept

  • Száraz tehéntúró: 250g

  • Cukor: 35g

  • Vaníliás cukor: 1 cs. (8g)

  • Tojássárga: 1db

  • Tejföl: 1-1,5 ek.

  • Vanília eszencia/rúd: ízlés szerint

(ízfokozás szempontjából optimális, de elhagyható)

  • Mazsolával is ízesíthető ízlés szerint, de nem kötelező

További töltelékanyag

  • Baracklekvár: kb. 230g


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a vaj/margarin utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 45 perc

3. Tészta osztása 12 × 100g-os darabokra és az elosztott tésztadarabok gömbölyítése, majd a videón bemutatott módon a sütőlemezre, helyezésük, négyszögletes kerettel való körbezárásuk. Keret hiányában használható magas falú tepsi is, de sima sütőlemezen is szuper és ugyanolyan finom lesz az eredmény! A gömbölyített és elhelyezett tésztadarabok oldalait olvasztott, de nem forró zsiradékkal (vaj, margarin, zsír) lekenjük, valamint a keret, vagy a tepsi oldalait is vékonyan lekezeljük

4. Kelesztés: 50-70 perc

5. Túrótöltelék kikeverése

6. Az összekelesztett tésztadarabok közepének egy kb. 5cm-es átmérőjű pohár aljával való benyomása mélyen, majd az így kialakított rések betöltése a túrótöltelékkel. A tészta szabad felületeinek átkenése felvert tojással, majd a kialakított rések további töltése baracklekvárral a túrótöltelék felett. Fontos szempont, hogy a tészta ne legyen túlkelve, mert a pohárral történő benyomáskor összeeshet!

7. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni és 24-28 percig sütni


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.