kelt kuglóf
Ebben a videóban egy nagyon könnyed kalácsot hoztam nektek, amely úgy van kikalkulálva, hogy egy áltagos méretű kuglóf formába elkészíthető legyen. Az eredmény egy nagyon finom kakaós-citromos kelt kuglóf, melyet szeretettel tudok ajánlani.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 370g
Friss élesztő: 25g, vagy szárított élesztő: 7g
Só: 1 csipet
Cukor: 55g
Tojás: 1egész + 1 sárgája
Vaj/Margarin: 55g
Vanília paszta: kevés, ízlés szerint
Reszelt (bio) citromhéj: 1db
Tej: 140ml
A kakaós részhez, a tészta feléhez
Holland kakaópor: 9g
Tej: kb. 5ml