Szicíliai briós
Az a recept ismét az egyik legkedvesebb gasztro élményemhez köthető a szicíliai nyaralásunk során, hiszen helyi jellegzetesség, hogy a fagyit citrusos ízű briósokban kínálták, ami összhatásban valami isteni volt. Természetesen fagyi nélkül is isteni, ezért mindenkinek szeretettel tudom ajánlani a kipróbálást! Az elkészítés egyszerű, nem igazán munkás, viszont az alacsony élesztő felhasználásnak köszönhetően a pihentetési idők türelmet követelnek, de persze közben el lehet végezni más otthoni teendőket is.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 250g
Manitoba pizzaliszt: 250g
Friss élesztő: 10g, vagy szárított élesztő: 2,8g
Só: 8g
Cukor: 40g
Méz: 40g
Vaj/Margarin: 70g
Narancshéj: 1db
Tojás: 2db
Reszelt narancshéj: 1db
Reszelt citromhéj: 1db
Vanília esszencia: kevés
Tej: 210ml