Szicíliai briós

Az a recept ismét az egyik legkedvesebb gasztro élményemhez köthető a szicíliai nyaralásunk során, hiszen helyi jellegzetesség, hogy a fagyit citrusos ízű briósokban kínálták, ami összhatásban valami isteni volt. Természetesen fagyi nélkül is isteni, ezért mindenkinek szeretettel tudom ajánlani a kipróbálást! Az elkészítés egyszerű, nem igazán munkás, viszont az alacsony élesztő felhasználásnak köszönhetően a pihentetési idők türelmet követelnek, de persze közben el lehet végezni más otthoni teendőket is.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


Szükséges még 1db tojás a kenéshez!


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a vaj utólagos hozzáadásával.

2. Tésztaérés: 60 perc

3. Hajtogatás

4. Tésztaérés: 30 perc

5. A tészta osztása 11×70g-os, valamint 11×20g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése. A nagyobb gombócok sütőlemezre helyezése, a kisebbek konyharuhára rakása, majd letakarásuk.

6. Kelesztés: kb. 1,5 óra

7. Végső formai kialakítás a videón bemutatott módon.

8. Kelesztés: 10-15 perc

9. A felületük átkenése felvert tojással 10. Sütés: 180C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 16-20 perc alatt készre sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.