Briós

Már nagyon sokan kértétek tőlem, ezért szeretettel mutatom be nektek ezt a szuper briós receptet, amely eredetileg TangZhong nélkül szól, de az eljárás kedvelőinek a videó leírásában írtam ki TangZhong-os receptet is. A videóban a briós legelterjedtebb, hagyományos formáját mutatom be, de a későbbiekben tervezek videót egyéb briós formázási technikákról is. Szeretettel ajánlom mindenkinek a receptet, amely eddig mindenkinek bevált.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

Az alaprecept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 450g

  • Friss élesztő: 22g, vagy szárított: 6g

  • Só: 4g

  • Cukor:60g

  • Vaníliás cukor: 16g

  • Vaj/Margarin: 58g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Tej: 140ml


Szükséges még 1db tojás a kenéshez és egy kevés kristálycukor a szóráshoz


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 40 perc

3. Tészta osztása 10 x 80g súlyra, majd az elosztott tészta darabok felgömbölyítése

4. Pihentetés: 15 perc

5. Tésztaszálak kinyújtása, briós formázása, sütőlemezre helyezésük, felvert tojással való felületkezelésük

6. Kelesztés: 45-65 perc

7. Ismételt átkenésük a felvert tojással, majd megszórásuk kristálycukorral

8. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni és 11-14 percig sütni


A TangZhong-os recept írott formája

A recept természetesenTangZhong eljárás alkalmazásával is elkészíthető, ami az alábbi összetétel alapján működik:

A TangZhong összetétele

  • BL55 Finomliszt: 30g

  • Tej: 180ml

A tészta összetétele

  • TangZhong: teljes mennyiség

  • BL55 Finomliszt: 400g

  • Friss Élesztő: 20g, vagy szárított: 6g

  • Só: 4g

  • Cukor: 60g

  • Vaníliás cukor: 16g

  • Vaj: 58g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Tej: 70ml


Az elkészítés menete

megegyezik a fent írottakkal, a TangZhonggal kapcsolatos információk pedig a videós bemutatásban elérhetők!


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.