Briós
Az alaprecept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 450g
Friss élesztő: 22g, vagy szárított: 6g
Só: 4g
Cukor:60g
Vaníliás cukor: 16g
Vaj/Margarin: 58g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Tej: 140ml
Szükséges még 1db tojás a kenéshez és egy kevés kristálycukor a szóráshoz
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 40 perc
3. Tészta osztása 10 x 80g súlyra, majd az elosztott tészta darabok felgömbölyítése
4. Pihentetés: 15 perc
5. Tésztaszálak kinyújtása, briós formázása, sütőlemezre helyezésük, felvert tojással való felületkezelésük
6. Kelesztés: 45-65 perc
7. Ismételt átkenésük a felvert tojással, majd megszórásuk kristálycukorral
8. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni és 11-14 percig sütni
A TangZhong-os recept írott formája
A recept természetesenTangZhong eljárás alkalmazásával is elkészíthető, ami az alábbi összetétel alapján működik:
A TangZhong összetétele
BL55 Finomliszt: 30g
Tej: 180ml
A tészta összetétele
TangZhong: teljes mennyiség
BL55 Finomliszt: 400g
Friss Élesztő: 20g, vagy szárított: 6g
Só: 4g
Cukor: 60g
Vaníliás cukor: 16g
Vaj: 58g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Tej: 70ml
Az elkészítés menete
megegyezik a fent írottakkal, a TangZhonggal kapcsolatos információk pedig a videós bemutatásban elérhetők!
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!