Mákos babka tarka tésztából

Ismét egy nagyszerű receptem, amely az első megosztáskor elég nagy sikert aratott. Mákos babka tarka tésztából. Egyszerűen isteni, mindenkinek nagy szeretettel ajánlom.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig  a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 400g

  • Friss élesztő: 18g, vagy szárított élesztő: 5g

  • Só: 4g

  • Cukor: 55g

  • Vaj/Margarin: 55g

  • Tojás: 1db

  • Citrom aroma: 1 ampulla (reszelt citromhéjjal, kevés citromlével pótolható)

  • Tej: 150-160ml

A kakaós tésztához a teljes tészta felére számítva

  • Holldad kakaópor: 4 csapott tk.

  • Cukor: 1 csapott tk.

  • Tej: 1 korty

A töltelék összetétele

  • Darált Mák: 100g

  • Vaniliás Cukor: 1cs. (8g)

  • Cukor: 100g

  • Tej: 150ml

  • Mazsola: ízlés szerint

  • Citrom leve: ízlés szerint

  • 1db citrom reszelt héja

A tejet fel kell forralni, majd a többi hozzávalót hozzáadni és elkeverni, majd lehúzni a tűzhelyről. Ha a töltelék túl hígnak bizonyul, akkor további főzéssel sűrűbb állagot lehet kapni.

A cukorszirup összetétele

  • Cukor: 33g

  • Víz: 25ml

Addig kell őket tűzhelyen összemelegíteni, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik

Az elkészítés menete

1. A máktöltelék elkészítése

2. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzá adagolásával

3. A kész tészta elfelezése és a feléhez a kakaó, a kevés cukor és a korty tej hozzá adása és alapos kikeverése, amíg a tészta egyenletes barnává nem válik

4. Tésztaérés: 30 perc

5. Formai kialakítás a videón bemutatott módon. A sütőforma mérete: 30x11x7cm

6. Kelesztés: 30-50 perc

7. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell berakni és 43-48 percig sütni. 7. Sütés után a tetejét azonnal átkenni a cukor sziruppal

8. Kb. 15 perc hűtést követően kiforgatni a formából


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.