Orosházi banán, kelt szívek

Két klasszikus finompéksütemény egy tésztából – kakaós és fahéjas változatban! Az orosházi banán és a kelt szív egyaránt látványos, régi idők hangulatát idéző péksütemény, amelyek kívül enyhén roppannak, belül viszont lágyan foszlanak. A csigás ízvilágú, gazdagon illatos formák nemcsak szépek, de elképesztően finomak is – garantáltan nagy sikert aratnak reggelire, uzsonnára vagy akár vendégvárónak is.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig  itt megtalálható!

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 600g

  • Friss élesztő: 30g, vagy szárított élesztő: 9g

  • Só: 6g

  • Cukor: 72g

  • Vaj/Margarin: 66g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Tej: 280ml

Kakaós töltelék recept

  • Puha vaj/margarin: 90g

  • Holland kakaópor: 2 púpos tk.

  • Porcukor: 4 tk.

Fahéjas töltelék recept

  • Puha vaj/margarin: 90g

  • Fahéj: 1 púpos tk.

  • Porcukor: 4 tk.

Szükséges még 1db tojás a kenéshez!

Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a vaj/margarin utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 45 - 60 perc

3. Tészta osztása/mérése: 10 x 100g

4. Gömbölyítés

5. Pihentetés: 15 perc

6. Töltelékek kikeverése a fent írt alapanyagokból

7. Formai kialakítás, töltés a videón bemutatott módon

8. Sütőpapírra helyezés és átkenés 1db felvert tojással

9. Kelesztés: 20 - 35 perc

10. Sütés előtt közvetlen mégegyszer át kell kenni a felvert tojással

11. Sütés: 210C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet egyből 190C°-ra csökkenteni és így sütni 20-25 percen át

12. Szitált porcukorral díszíteni


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!