Orosházi banán, kelt szívek
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 600g
Friss élesztő: 30g, vagy szárított élesztő: 9g
Só: 6g
Cukor: 72g
Vaj/Margarin: 66g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Tej: 280ml
Kakaós töltelék recept
Puha vaj/margarin: 90g
Holland kakaópor: 2 púpos tk.
Porcukor: 4 tk.
Fahéjas töltelék recept
Puha vaj/margarin: 90g
Fahéj: 1 púpos tk.
Porcukor: 4 tk.
Szükséges még 1db tojás a kenéshez!
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása a vaj/margarin utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 45 - 60 perc
3. Tészta osztása/mérése: 10 x 100g
4. Gömbölyítés
5. Pihentetés: 15 perc
6. Töltelékek kikeverése a fent írt alapanyagokból
7. Formai kialakítás, töltés a videón bemutatott módon
8. Sütőpapírra helyezés és átkenés 1db felvert tojással
9. Kelesztés: 20 - 35 perc
10. Sütés előtt közvetlen mégegyszer át kell kenni a felvert tojással
11. Sütés: 210C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet egyből 190C°-ra csökkenteni és így sütni 20-25 percen át
12. Szitált porcukorral díszíteni
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!