Zserbós Babka

Feleségem adott egy nagyon jó ötletet, ami által vezérelve eszméletlen finom zserbós babkát készítettem. A baracklekváros diós töltelék a kalács tésztával is nagyon jó harmóniában van, ezért szeretettel tudom ajánlani a recept kipróbálását.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

​A tészta összetétele


A töltelék összetétele

  • Darát dió: 150g

  • Porcukor: 85g

  • Baracklekvár: 200g

  • Rum: kevés, de el is hagyható

  • Csokilencse: 50g


Szükséges lehet még kevés csokoládé a tetejét lecsorgatni, díszíteni.


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzá adagolásával

2. Tésztaérés: 30 perc

3. Formai kialakítás a videón bemutatott módon. A sütőforma mérete: 30x11x7cm

4. Kelesztés: 30-50 perc

5. Sütés: 170C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd kb. 45 perc alatt készre sütni. Amennyiben a felső felület idő előtt színt kap, borítsunk fölé egy alufóliát, amivel gátoljuk a további pirulását.

6. Kb. 15 perc hűtést követően kiforgatni a formából


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!