Zserbós Babka
Feleségem adott egy nagyon jó ötletet, ami által vezérelve eszméletlen finom zserbós babkát készítettem. A baracklekváros diós töltelék a kalács tésztával is nagyon jó harmóniában van, ezért szeretettel tudom ajánlani a recept kipróbálását.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 400g
Friss élesztő: 18g, vagy szárított élesztő: 5g
Só: 4g
Cukor: 55g
Vaj/Margarin: 55g
Tojás: 1db
Vanília paszta: kevés
Tej: 150ml
A töltelék összetétele
Darát dió: 150g
Porcukor: 85g
Baracklekvár: 200g
Rum: kevés, de el is hagyható
Csokilencse: 50g