csokis mogyorós csavart

Ebben a videóban egy kivételesen finom édes péksütit hoztam nektek, hiszen a kakaó, a csokoládé, a mogyoró és a pisztácia ízkombinációja egy puha, laza kelt tésztában verhetetlen párosítás, ráadásul a formai kialakítás is nagyon különleges és látványos. Szeretettel ajánlom, hogy ne hagyjátok ki ezt a receptem!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 500g

  • Friss élesztő: 23g, vagy szárított élesztő: 6,44g

  • Só: 6g

  • Cukor: 65g

  • Vaj/Margarin: 55g

  • Tojás: 1 egész + 1 sárgája

  • Habtejszín (30%): 50g

  • Tej: 160ml

  • Reszelt (bio) narancshéj: 1db


A vajas-kakaós töltelék összetétele

  • Vaj: 200g

  • Holland kakaópor: 20g

  • Cukor: 45g


További töltelékek

  • Csokilencse: kb. 30g

  • Pirított tört mogyoró: kb. 45g


Szükséges még 1db tojás a kenéshez, valamint tört pisztácia, vagy mogyoró a megszóráshoz!


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a vaj utólagos hozzáadásával.

2. Tésztaérés: 50 perc

3. A vajas-kakaós töltelék kikeverése

4. A tészta kinyújtása, a vajas kakaós töltelék felvitele a tészta 2/3 részére, majd háromba hajtása.

5. Hidegen pihentetés (hűtőben): 30 perc.

6. Formai kialakítás a videón bemutatott módon.

7. Kelesztés: 45-60 perc

8. A felület lekenése felvert tojással közvetlenül a sütés előtt, majd a megszórásuk tört pisztáciával, vagy mogyoróval.

9. Sütés: 200C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 180C°-ra csökkentve kb. 20-25 perc alatt készre sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.