csokis mogyorós csavart
Ebben a videóban egy kivételesen finom édes péksütit hoztam nektek, hiszen a kakaó, a csokoládé, a mogyoró és a pisztácia ízkombinációja egy puha, laza kelt tésztában verhetetlen párosítás, ráadásul a formai kialakítás is nagyon különleges és látványos. Szeretettel ajánlom, hogy ne hagyjátok ki ezt a receptem!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 500g
Friss élesztő: 23g, vagy szárított élesztő: 6,44g
Só: 6g
Cukor: 65g
Vaj/Margarin: 55g
Tojás: 1 egész + 1 sárgája
Habtejszín (30%): 50g
Tej: 160ml
Reszelt (bio) narancshéj: 1db
A vajas-kakaós töltelék összetétele
Vaj: 200g
Holland kakaópor: 20g
Cukor: 45g
További töltelékek
Csokilencse: kb. 30g
Pirított tört mogyoró: kb. 45g