teljes kiőrlésű kakaós csiga cukormentesen

Ebben a videóban egy isteni finom péksüteményt hoztam el nektek a kakaós csigák formájában, ami annak ellenére, hogy 100%-ban teljes kiőrlésű lisztből, cukormentesen készül, legalább annyira ízletes és élvezhető állagú, mint a finomlisztes, cukrot is tartalmazó receptek. Ebben a kivitelben cukorbetegek, inzulinrezisztenciások is fogyaszthatják őket, természetesen mértékletesen. A recept amúgy cukorral is elkészíthető azok számára, akik teljes kiőrléssel szeretnék fogyasztani, de nem kell cukormentes diétát tartaniuk, viszont ez esetben a megadott cukorhelyettesítő mennyiségét 4-el kell szorozni és a kapott értékben kell a cukrot felhasználni.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


A vajas kakaós töltelék összetétele

  • Vaj: 200g

  • Holland kakaópor: 20g

  • DiaWellness 1:4 cukorhelyettesítő: 11g


Szükséges még 1db tojás a kenéshez.


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 50 perc

3. Töltelék kikeverése

4. A tészta nyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon

5. Kelesztés: 50-70 perc

6. Sütés: 210C°-ra előmelegített, száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd ezt követően a hőmérsékletet azonnal 190C°-ra csökkentve kb. 25 percig sütni a csigákat.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott KRBL220 Kecskeméti teljes kiőrlésű Király R. búzaliszt a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.