Gesztenyés csavart

Ebben a videóban egy rendkívül könnyed kelt tésztát hoztam nektek, amelyet ez esetben a gesztenyés csavart sütemények formájában mutatok be. A tökéletes állag mellett az ízvilág is eszméletlen, ezért csakis ajánlani tudom, hogy próbáljátok ki a receptet! Mondhatom, hogy bűn kihagyni!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

​A tészta összetétele

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 450g

  • Friss élesztő: 23g

  • Só: 3g

  • Cukor: 63g

  • Vaj/Margarin: 80g

  • Tojás: 1 egész + 1 sárgája

  • Darált mandula: 50g

  • Vanília paszta: kevés, ízlés szerint

  • Tej: 170ml


A gesztenyés töltelék összetétele

  • Cukrozott gesztenyepüré: 250g

  • Habtejszín: 50g

  • Vaj/Margarin: 30g

  • Rum: 20ml

  • Cukor: kóstolás után, igény szerint


Szükséges lehet még sütésálló csokilencse és vágott mandula a dekoráláshoz, valamint 1db tojás a kenéshez!


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával.

2. Tésztaérés: 45 perc.

3. A töltelék kikeverése

4. Formai kialakítás a videón bemutatott módon.

5. Kelesztés: 35-45 perc.

6. Előkészítés a sütésre: A sütemények közepén mélyedés kialakítása, majd a felület lekenése felvert tojással. A mélyedések megtöltése a sütésálló csokilencsével, valamint a felület megszórása vágott mandulával.

7. Sütés: 210C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 180C°-ra csökkentve sütni őket kb. 18-20 percig.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!