Choux au craquelin - vaníliás és sós karamellás
Ebben a videómban életem egyik legfinomabb sütemény receptjét hoztam el nektek, a francia choux au craquelin, melyet tejszínes sárgakrémmel és sós karamellel töltöttem be. Hát ez valami bombasztikus lett, egy hét alatt kétszer is elkészítettem, pedig a recept 15-18db-ra szól. A tésztája égetett tészta, melyet egy roppanós, édes keksz réteg díszít és ízesít. Szeretettel ajánlom, hogy ezt semmiképp ne hagyjátok ki!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Víz: 80ml
Tej: 80ml
Vaj: 80g
Gábor a Házi Pék Finompékráu liszt: 120g
Só: 1g
Cukor: 3g
Tojás: 3-4db (függ a tészta állagától)
A keksz réteg összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 128g
Vaj: 90g
Barnacukor: 108g
A tejszínes vaníliás krém összetétele
Sárgakrém: teljes mennyiség a fent linkelt recept alapján
Habtejszín: 300g
Habfixáló: 1 cs.