Crème Pâtissière - Sárgakrém

Ebben a videóban a crème pâtissière, azaz a sárgakrém, vagy más néven cukrászkrém alapreceptjét hoztam el nektek, amely alapvetően egy házilag, pudingpor nélkül elkészíthető vaníliás pudingot takar. Mind magában, mind tejszínhabbal lazítva felhasználható akár péksütemények megtöltéséhez, akár sütik töltelékeként, torták krémjeként, de pohárkrémnek is isteni. Ajánlom egyéb édes elemekkel, vagy gyümölcsökkel kombinálni.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

​Összetétel


Az elkészítés menete

1. A tojások sárgáinak cukorral való habosítása

2. 60ml tej hozzákeverése

3. A liszt és a keményítő hozzászitálása, majd csomómentes massza keverése

4. A vaníliarudak félbe vágása, a magvak kikaparása.

5. A további 525ml tej lábasba öntése, a kikapart vanília rudak, és a magvak hozzáadása, majd közepes fokozaton/lángon történő összeforralásuk, majd a főzőlap/tűzhely leállítása.

6. A forró vaníliás tej egy kisebb részének hozzáöntése a tojássárgás masszához, majd annak elkeverését követően a teljes massza hozzáadása a lábasban lévő forró vaníliás tejhez.

7. A főzőlap/tűzhely ismételt bekapcsolása közepes fokozaton, majd a krém sűrűre főzése állandó keverés mellett kb. 5-8 perc alatt a melegítés intenzitásától függően.

8. A krém felületére azonnal helyezzünk folpack fóliát, azt mindenhol jól lefedve, majd hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.

9. A vanília rudakat húzzuk ki belőle, majd a fóliát ismét a krém felületére simítva helyezzük hűtőszekrénybe, ahol kb. 1 héten át tárolhatjuk, felhasználhatjuk.

10. A felhasználás akár önmagában, akár tejszínhabbal lazítva történik, kézi mixerrel keverjük alaposan át, amíg el nem éri a krémes állagot. A tejszínhabot, vagy egyéb elemet csak ez után adjuk hozzá!


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!