Teljes kiőrlésű cukormentes fonott foszlós kalács
A recept írott formája
A tészta összetétele
Tekintsd meg a teljes kiőrlésű cukormentes alaptészta édes keltekhez oldalon
Szükséges még 1db tojás a kenéshez!
Az elkészítés menete
1. Tészta készítése a zsiradék utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 35 perc
3. A tészta osztása 4 × 170g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése
4. Pihentetés: 5 perc
5. A tésztadarabok előformázása, előnyújtásuk
6. Pihentetés: 10-15 perc
7. Tésztaszálak készre nyújtása, a kalács megfonása, letakarása
8. Kelesztés: 30-45 perc
9. A sütés előtt közvetlen a kalács felületének felvert tojással való átkenése
10. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz legtrű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 35-40 perc alatt készre sütni.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó KBL220 kecskeméti teljes kiőrlésű királybúzalisztjének a használatát!