Teljes kiőrlésű cukormentes fonott foszlós kalács

Ebben a videóban egy csodálatos teljes kiőrlésű, cukormentes fonott kalácsot szeretnék bemutatni nektek laza, foszlós bélzettel és roppant jó ízharmóniával a cukorbetegek és a teljes kiőrlésű recepteket kedvelők részére. A kalács enyhén édes íze tökéletesen passzol mind az (diabetikus) édes kiegészítőkhöz, mind a húsvéti sós csemegéhez, így húsvéti kalács gyanánt is tökéletes választás lehet. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását! Természetesen ajánlom a teljes kiőrlésű cukormentes alaptészta édes keltekhez rész megtekintését is, ha még eddig nem láttad, hiszen arra épül ez a recept!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

Tekintsd meg a teljes kiőrlésű cukormentes alaptészta édes keltekhez oldalon


Szükséges még 1db tojás a kenéshez!


Az elkészítés menete

1. Tészta készítése a zsiradék utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 35 perc

3. A tészta osztása 4 × 170g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése

4. Pihentetés: 5 perc

5. A tésztadarabok előformázása, előnyújtásuk

6. Pihentetés: 10-15 perc

7. Tésztaszálak készre nyújtása, a kalács megfonása, letakarása

8. Kelesztés: 30-45 perc

9. A sütés előtt közvetlen a kalács felületének felvert tojással való átkenése

10. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz legtrű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 35-40 perc alatt készre sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó KBL220 kecskeméti teljes kiőrlésű királybúzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.