retro Gyümölcstorta
Emlékszel arra a tortára, amit anyukád vagy a nagymamád készített, amikor vendég jött? Vagy amit a cukrászdában választottál gyerekként, mert olyan színes volt, és csillogott rajta a zselé? Ez pontosan AZ a gyümölcstorta – pihe-puha piskóta, selymes főzött krém, rengeteg friss gyümölcs és klasszikus tortazselé.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A piskóta tészta hozzávalói
Tojás: 3 db
Cukor: 90 g
Só: 1 csipet
Reszelt (bio) citromhéj: fél
Napraforgóolaj: 60 g
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 90 g
Sütőpor: 2 g (0,5 tk.)
A sárgakrém hozzávalói
Tojássárga: 50 g (3 db)
Cukor: 42 g
Tej: 195 ml (20 ml + 175 ml)
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 9 g
Étkezési (kukorica) kenyényítő: 9 g
Vaníliarúd: 1 db
A sárgakrém lazításához
Mascarpone: 100g