retro Gyümölcstorta

Emlékszel arra a tortára, amit anyukád vagy a nagymamád készített, amikor vendég jött? Vagy amit a cukrászdában választottál gyerekként, mert olyan színes volt, és csillogott rajta a zselé? Ez pontosan AZ a gyümölcstorta – pihe-puha piskóta, selymes főzött krém, rengeteg friss gyümölcs és klasszikus tortazselé.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A piskóta tészta hozzávalói


A sárgakrém hozzávalói


A sárgakrém lazításához

  • Mascarpone: 100g


A sárgakrém pontos elkészítését ITT tudod megtekinteni!

A sárgakrém kiváltható 1 csomag vaníliás pudingporból 400ml tejjel felfőzött pudinggal.

Szükségesek még ízlés szerinti gyümölcsök a tetejére, valamint 1 csomag tortazselé por.


Az elkészítés menete

1. A sárga krémet előre elkészítjük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.

2. A piskótatésztát kikeverjük, és egy 28 cm-es, kivajazott gyümölcstortasütő formába töltjük.

3. 175°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 20–22 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

4. A piskótát rövid hűtés után kifordítjuk a formából, majd teljesen kihűtjük.

5. A sárga krémet csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a 100g mascarponét, majd eloszlatjuk a tortalapon.

6. Cikkekre vágott gyümölcsökkel díszítjük a tetejét.

7. A tortazselét a csomagolás szerint elkészítjük, és pár perc hűtés után a torta tetejére csorgatjuk.

8. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!