barackos pohárdesszert

Ez a barackos-túrós pohárdesszert igazi nyári frissítő, amit hozzáadott cukor nélkül, szénhidrátszegény kekszalappal készítünk. 🍑 Ha eleged van a cukros bolti változatokból, és valami természetes, házi megoldásra vágysz, akkor ezt a krémes, gyümölcsös desszertet imádni fogod! Rétegekben gondolkozunk: roppanós low carb keksz, lágy túrókrém, házi barackos joghurt és friss gyümölcs – mindez kanalazható formában, sütés nélkül. 🧁❄️

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája​

​A kekszalap hozzávalói


A túrós krémréteg hozzávalói


A habból lehet többet is használni, amennyiben a túró szárazabb állagú.


A barackos-joghurtos réteg hozzávalói


Pluszba a rétegekhez

  • Sárgabarack kockázva: 2 db

  • Mentalevél: pár darab a díszítéshez


Hagyományos alapanyagokkal, ha nem követsz diétát, a low carb keksz cserélhető háztartási, vajas, vagy bármilyen egyéb kekszre. A cukorhelyettesítőt pótolhatjuk 3x annyi cukorral. A vanília ízű cukorhelyettesítőt pótolhatjuk 1-1 csomag vaníliás cukorral


Az elkészítés menete

1. A ledarált kekszet összekeverjük olvasztott vajjal, félretesszük.

2. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás édesítővel.

3. A túrót édesítővel elkeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a hab felét (joghurttal lazítható).

4. A barackot joghurttal és édesítővel botmixeljük, a maradék habot beleforgatjuk.

5. A zselatint áztatás után feloldjuk, a barackos krémhez keverjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük.

6. A poharakba rétegezünk: keksz – túrós krém – barackos krém – kevés keksz – vékony túrós réteg.

7. Friss barackkal és mentalevéllel díszítjük, fogyasztás előtt jól behűtjük.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!