barackos pohárdesszert
Ez a barackos-túrós pohárdesszert igazi nyári frissítő, amit hozzáadott cukor nélkül, szénhidrátszegény kekszalappal készítünk. 🍑 Ha eleged van a cukros bolti változatokból, és valami természetes, házi megoldásra vágysz, akkor ezt a krémes, gyümölcsös desszertet imádni fogod! Rétegekben gondolkozunk: roppanós low carb keksz, lágy túrókrém, házi barackos joghurt és friss gyümölcs – mindez kanalazható formában, sütés nélkül. 🧁❄️

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A kekszalap hozzávalói
Low carb házi keksz: 140g
Vaj/Margarin: 50 g
A túrós krémréteg hozzávalói
Rögös túró: 250 g
Habtejszín: 50 g
D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 20g
D-Star vanília ízű cukorhelyettesítő: 8 g
A habból lehet többet is használni, amennyiben a túró szárazabb állagú.
A barackos-joghurtos réteg hozzávalói
Natúr görög joghurt: 200 g
Habtejszín: 50 g
Sárgabarack: 150 g
D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 15 g
D-Star vanília ízű cukorhelyettesítő: 8 g
Porzselatin: 5 g + 40 ml víz
Pluszba a rétegekhez
Sárgabarack kockázva: 2 db
Mentalevél: pár darab a díszítéshez