low carb keksz

Ha olyan alapreceptet keresel, amit bátran használhatsz sütés nélküli nyári desszertekhez, akkor ez a low carb, házi készítésű keksz neked való! 🍪 Nyáron rengeteg hűsítő édesség készül darált vagy morzsolt keksszel, viszont a boltokban szinte lehetetlen beszerezni igazán jó, szénhidrátcsökkentett változatot. Ez a recept pontosan erre nyújt megoldást: egyszer kell csak megsütni, utána bármilyen pohárkrémhez, tortaalaphoz vagy rétegelt nyári desszerthez felhasználható – sütés nélkül! ☀️

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája​

​A tészta hozzávalói


Amennyiben a tészta állaga megkívánja, kevés tejet lehet hozzáadni keverés közben, ami tovább lágyítja az állagát.


Az elkészítés menete

1. A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és egy csipet sót. Ezután hozzáadjuk a puha vajat, és kézzel vagy géppel morzsás állagúra dolgozzuk össze.

2. A tojást egy külön tálban kikeverjük a cukorhelyettesítő szerekkel, majd az egészet a lisztes-vajas keverékhez adjuk. A tésztát simára dolgozzuk. Ha a tészta túl kemény vagy morzsálódik, néhány kanálnyi tejet adunk hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.

3. A kész tésztát frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe tesszük legalább 30 percre, hogy jól lehűljön és könnyebben formálhatóvá váljon.

4. A pihentetett tésztából diónyi golyókat formázunk, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk, majd a tenyerünkkel enyhén lelapítjuk őket.

5. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük, légkeveréses módba állítva, és a kekszeket kb. 12–15 perc alatt világos aranybarnára sütjük. 6. A kisült kekszeket teljesen kihűtjük. Ezt követően bármilyen módon felhasználhatók: darálva, morzsolva, rétegként vagy akár önmagukban is – ugyanúgy, ahogy egy klasszikus háztartási kekszet.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!