Zserbógolyó

Ebben a videóban egy nagyon egyszerűen kivitelezhető karácsonyi desszertet hoztam, hiszen a keksz alapú zserbó golyók dagasztás, kelesztés és sütés nélkül, szinte pillanatok alatt elkészíthetők, akár gyerekek bevonásával is, az eredmény pedig nagyon finom. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A massza összetétele

  • Darált vajas keksz, vagy háztartási keksz: 200g

  • Darált dióbél: 200g

  • Baracklekvár: 100g

  • Porcukor: 80g

  • Rum: 20ml (elhagyható, lekvárral, vagy tejjel pótolható)

  • Reszelt (bio) citromhéj: fél

  • Reszelt (bio) narancshéj: 1db


Szükséges még 200-300g ét, vagy tejcsokoládé a lemártáshoz, melyhez 2 ek. napraforgóolajat keverünk, és esetlegesen kevés fehércsokoládé a díszítéshez.


Az elkészítés menete

1. Keksz darálása

2. A többi alapanyagot hosszáadva massza keverése

3. Lehet hűtőben pihentetni, de akár azonnal is lehet dolgozni vele.

4. Golyók formálása, majd olvasztott csokoládéba való lemártásuk, majd díszítésük.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!