zsebes zsemle
Ezt a szuper receptet a jelenlegi iskola kezdés kapcsán teszem éppen most közzé, hiszen nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekeket ne csak a legfinomabb, de a legvagányabb szendvicsekkel is tudjuk az iskolába indítani. Maga a zsebes zsemle már sok helyen tarolt, hiszen ahogy a nagyszerűség, úgy az egyszerűség is jellemző rá és az én összetételem alapján különösen könnyed eredményt lehet kapni. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
(alternatíva BL55 Finomliszt)
(alternatíva BL80 Fehér kenyérliszt, vagy BL55 Finomliszt)
Friss élesztő: 14g, vagy szárított: 4g
Só: 12g
Cukor: 12g
Vaj/Margarin: 20g
Natur joghurt: 100g
Víz: 250ml
Szükséges még 1db tojás a kenéshez és kevés szezám a díszítéshez!
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 45 perc
3. A tészta osztása 10 × 95g-os darabokra, valamint az elosztott darabok gömbölyítése
4. Pihentetés: 10-15 perc
5. A tésztadarabok nyújtása, olajozása, valamint a formai kialakítás a videón bemutatott módon. Ezt követően papírozott sütőlemezre helyezés
6. Kelesztés: 25-30 perc
7. A felületük felvert tojással történő átkenése, valamint szezámmaggal történő megszórásuk, közvetlenül a sütés előtt
8. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 210C°-ra csökkenteni, és 15-18 perc alatt készre sütni.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt, valamint a BL80 kecskeméti Kerecsen világos búzaliszt használatát!