zsebes zsemle

Ezt a szuper receptet a jelenlegi iskola kezdés kapcsán teszem éppen most közzé, hiszen nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekeket ne csak a legfinomabb, de a legvagányabb szendvicsekkel is tudjuk az iskolába indítani. Maga a zsebes zsemle már sok helyen tarolt, hiszen ahogy a nagyszerűség, úgy az egyszerűség is jellemző rá és az én összetételem alapján különösen könnyed eredményt lehet kapni. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

(alternatíva BL55 Finomliszt)

(alternatíva BL80 Fehér kenyérliszt, vagy BL55 Finomliszt)

  • Friss élesztő: 14g, vagy szárított: 4g

  • Só: 12g

  • Cukor: 12g

  • Vaj/Margarin: 20g

  • Natur joghurt: 100g

  • Víz: 250ml


Szükséges még 1db tojás a kenéshez és kevés szezám a díszítéshez!

Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 45 perc
3. A tészta osztása 10 × 95g-os darabokra, valamint az elosztott darabok gömbölyítése
4. Pihentetés: 10-15 perc
5. A tésztadarabok nyújtása, olajozása, valamint a formai kialakítás a videón bemutatott módon. Ezt követően papírozott sütőlemezre helyezés
6. Kelesztés: 25-30 perc
7. A felületük felvert tojással történő átkenése, valamint szezámmaggal történő megszórásuk, közvetlenül a sütés előtt
8. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 210C°-ra csökkenteni, és 15-18 perc alatt készre sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.