vizes zsemle szénhidrátcsökkentve

Ebben a videóban egy szénhidrátcsökkentett zsemle receptet hoztam nektek, amely amellett, hogy egyszerűen elkészíthető, és mindössze három alapanyag szükséges hozzá, nagyon finom, és napokig friss hatású. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

​Az előtészta összetétele


A zsemletészta összetétele


Az elkészítés menete

1. Az első lépés az előtészta elkészítése. Oldjuk fel az élesztőt az enyhén langyos vízbe, majd adjuk hozzá a lisztet, és egy kanál segítségével keverjük lágyabb nokedlitészta állagú tésztát. Fedjük le a tálat, majd érleljük az előtésztát langyos környezetben 2 órán át.

2. A további alapanyagok hozzáadásával dagasszunk tésztát. A víz ez esetben is legyen enyhén langyos.

3. Fedett tálban érleljük, pihentessük a tésztát 50 percen át szobahőmérsékleten.

4. Osszuk el a tésztát 9×95g-os darabokra, majd gömbölyítsük fel őket. Helyezzük el a zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kellő távolságokra.

5. Fóliával vagy konyharuhával letakarva kelesszük őket 60-70 percen keresztül.

6. A sütés előtt közvetlenül spricceljük le a felületüket vízzel.

7. Sütés: 250C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított, gőzzel telített légterű sütőbe kell behelyezni, majd a hőfokot 220C°-ra csökkentve sütni a gőzös légtérben 14 percen át, amit követően a gőzképzés megszüntetésével további 4 perc alatt készre sütni.


1db, 86g tömegű szénhidrátcsökkentett vizes zsemle tápértéke

  • Energia: 181kcal / 757kJ

  • Zsír: 1,3g

amelyből telített zsírsavak: 0,3g

  • Szénhidrát: 23,6g

amelyből cukrok: 0,9g

  • Rost: 6g

  • Fehérje: 15,6g

  • Só: 1,2g


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!