Vizes Zsemle (Tangzhong eljárással)
A recept írott formája
A TangZhong összetétele
BL55 Finomliszt: 33g
Víz: 165ml
A főtészta összetétele
BL55 Finomliszt: 600g
Fiss élesztő: 30g, vagy 9g szárított élesztő
Só: 15g
Cukor: 4g
Víz: 270ml
TangZhong: teljes mennyiség
Vaj/Margarin: 30g
Az elkészítés menete
1. TangZhong elkészítése: a liszt és a víz összefőzése/összemelegítése, majd az egyveleg szobahőmérsékletűre hűtése
2. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával
3. Tésztaérés: 45 perc
4. Tészta osztása 10 x 105g súlyra, majd az így kapott tészták gömbölyítése, sütőlemezre helyezésük, letakarásuk
5. Kelesztés: 50-70 perc
6. Közvetlen a sütés előtt vízzel való lespriccelésük/átkenésük
7. Sütés: 220C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal csökkenteni 200C°-ra és így sütni 18-21 percig légkeveréses sütési módban. A gőzképző eszköz 12 perc után eltávolítandó!
8. Sütés után közvetlen át kell spriccelni vízzel
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!