Vizes Zsemle (Tangzhong eljárással)

Szeretnék nektek egy olyan receptet bemutatni, amely mind összetételében, mind elkészítésében nagyon egyszerű, az eredmény pedig nagyon finom, cserepes héjú és pihe-puha bélzetű. Szeretettel ajánlom mindenkinek a kipróbálását, akár kezdőknek is!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A TangZhong összetétele

  • BL55 Finomliszt: 33g

  • Víz: 165ml

A főtészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 600g

  • Fiss élesztő: 30g, vagy 9g szárított élesztő

  • Só: 15g

  • Cukor: 4g

  • Víz: 270ml

  • TangZhong: teljes mennyiség

  • Vaj/Margarin: 30g

Az elkészítés menete

1. TangZhong elkészítése: a liszt és a víz összefőzése/összemelegítése, majd az egyveleg szobahőmérsékletűre hűtése

2. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával

3. Tésztaérés: 45 perc

4. Tészta osztása 10 x 105g súlyra, majd az így kapott tészták gömbölyítése, sütőlemezre helyezésük, letakarásuk

5. Kelesztés: 50-70 perc

6. Közvetlen a sütés előtt vízzel való lespriccelésük/átkenésük

7. Sütés: 220C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal csökkenteni 200C°-ra és így sütni 18-21 percig légkeveréses sütési módban. A gőzképző eszköz 12 perc után eltávolítandó!

8. Sütés után közvetlen át kell spriccelni vízzel


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.