Virslis Rolád
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 425g
Friss élesztő: 10g, vagy szárított: 3g
Só: 10g
Tojás: 1db
Vaj/margarin: 14g
Mustár: 30g
Majonéz: 35g
Tej: 170ml
Szükséges még 8db virsli, 1db tojás a kenéshez és só/sajt/magvak a megszórásukhoz.
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása
2. Tésztaérés: 60 perc
3. A tészta osztása 8 × 90g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése
4. Pihentetés: 5 perc
5. A tésztaszálak előformázása, majd sorrendben történő készre nyújtásuk, virsli köré tekerésük, majd a péksütemények papírozott sütőlemezre helyezése
6. Kelesztés: 25-40 perc
7. Közvetlen a sütés előtt kenjük át a felületüket felvert tojással, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval/magvakkal/sajttal
8. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 215C°-ra csökkenteni, majd 16-19 percig sütni.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!