Virslis Rolád

Ebben a videóban egy isteni finom és egyszerűen elkészíthető péksüteményt hoztam nektek a virslis roládok formájában, szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 425g

  • Friss élesztő: 10g, vagy szárított: 3g

  • Só: 10g

  • Tojás: 1db

  • Vaj/margarin: 14g

  • Mustár: 30g

  • Majonéz: 35g

  • Tej: 170ml


Szükséges még 8db virsli, 1db tojás a kenéshez és só/sajt/magvak a megszórásukhoz.


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása

2. Tésztaérés: 60 perc

3. A tészta osztása 8 × 90g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése

4. Pihentetés: 5 perc

5. A tésztaszálak előformázása, majd sorrendben történő készre nyújtásuk, virsli köré tekerésük, majd a péksütemények papírozott sütőlemezre helyezése

6. Kelesztés: 25-40 perc

7. Közvetlen a sütés előtt kenjük át a felületüket felvert tojással, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval/magvakkal/sajttal

8. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 215C°-ra csökkenteni, majd 16-19 percig sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.