vendégváró sajtos omlós
A recept írott formája
A tészta összetétele
(BL55 finomliszttel pótolható)
Vaj/Margarin: 180g
Só: 11g
Cukor: 5g
Sütőpor: 8g
Tojás: 2db (100g)
Tejföl: 60g
Őrölt kömény: 3g (1,5 tk.)
Száraz fehérbor: 25ml
(tejjel pótolható)
Reszelt sajt: 140g
Szükséges továbbá 1db tojás a kenéshez, valamint reszelt sajt, egész kömény, szezámmag, vagy bármilyen ízlés szerinti mag a szóráshoz.
Az elkészítés menete
1. A liszt és a zsiradék elmorzsolása
2. Tészta dagasztása a további tésztaképző alapanyagok hozzáadásával
3. Tésztaérés: 30 perc
4. A sütő előmelegítése 240C°-ra
5. A tészta nyújtása kb. 35cm × 35cm széles és 4-5mm vastagságú négyszögletes alakban, majd a rudak tetszőleges kivágása, sütőlemezre helyezésük, felvert tojással való átkenésük, sajttal, vagy tetszőleges magvakkal való megszórásuk
6. Sütés: 240C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni a rudakat, majd a hőmérsékletet azonnal 215C°-ra csökkentve sütni készre. A sütési idő a méretezéstől függően olyan 13-17 perc közé tehető, és azt is érdemes figyelembe venni, hogy a sajtozott tetejű lassabban sül át, mint a magvakkal díszített.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!