vendégváró sajtos omlós

Ebben a videóban egy igazán isteni receptet hoztam nektek, amelyet bármikor gyorsan be tudtok vetni, akárcsak ha hirtelen jelentkeznek be a vendégek, hiszen mivel a tészta élesztőt nem tartalmaz, az elkészítés úgy egy jó órát vesz csak igénybe, az eredmény pedig mindenkit le fog venni a lábáról. Szeretettel ajánlom a kipróbálást mindenkinek!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

(BL55 finomliszttel pótolható)

  • Vaj/Margarin: 180g

  • Só: 11g

  • Cukor: 5g

  • Sütőpor: 8g

  • Tojás: 2db (100g)

  • Tejföl: 60g

  • Őrölt kömény: 3g (1,5 tk.)

  • Száraz fehérbor: 25ml

(tejjel pótolható)

  • Reszelt sajt: 140g


Szükséges továbbá 1db tojás a kenéshez, valamint reszelt sajt, egész kömény, szezámmag, vagy bármilyen ízlés szerinti mag a szóráshoz.


Az elkészítés menete

1. A liszt és a zsiradék elmorzsolása

2. Tészta dagasztása a további tésztaképző alapanyagok hozzáadásával

3. Tésztaérés: 30 perc

4. A sütő előmelegítése 240C°-ra

5. A tészta nyújtása kb. 35cm × 35cm széles és 4-5mm vastagságú négyszögletes alakban, majd a rudak tetszőleges kivágása, sütőlemezre helyezésük, felvert tojással való átkenésük, sajttal, vagy tetszőleges magvakkal való megszórásuk

6. Sütés: 240C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni a rudakat, majd a hőmérsékletet azonnal 215C°-ra csökkentve sütni készre. A sütési idő a méretezéstől függően olyan 13-17 perc közé tehető, és azt is érdemes figyelembe venni, hogy a sajtozott tetejű lassabban sül át, mint a magvakkal díszített.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!



A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.