Ünnepi Világos kenyér

Ebben a videóban az egyik legegyszerűbb kenyér receptemet hoztam el, amely előtészta, kovász és bármi egyéb extra összetevő nélkül készül. Alapvetően én szeretem a magas minőséget mindig is előtérbe helyezni, de ha nincs idő az előkészületekre, akkor ez a recept szuper választás lehet, valamint ízvilágban isteni finom kenyeret kapunk, ami eltarthatóságban is 2-3 napig bőven megállja a helyét.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása

2. Tésztaérés: 50 perc

3. A tészta gömbölyítése

4. Pihentetés: 10 perc

5. Formai kialakítás a videón bemutatott módon. Természetesen a bemutatástól függetlenül más formákban is elkészíthető a kenyér.

6. Kelesztés: 30-45 perc

7. A videón bemutatott sémát követve a kenyér enyhe lisztes megszórása, majd díszítő bevágások ejtése. Ha a kenyeret fényes felülettel szeretnénk sütni, akkor nem lisztezzük, hanem a bevágások után vízzel spricceljük, vagy mosdatjuk.

8. Sütés: 250C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell sütőlemezen behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 230C°-ra csökkentve kell sütni 10 percig. Ezt követően a hőfok 200C°-ra csökkentendő, és további gőzős légtérben sül a kenyér így még 10 percet, amit követően a gőzképzés megszüntetendő és a sütés száraz sütőtérben még kb. 15-20 percet fog igénybe venni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.