rétegezett túrós pogácsa

Egy igazán isteni pogácsa receptet szeretnék nektek bemutatni, mely kiváló íze mellett látványos külsővel is rendelkezik, amit a vajas hajtogatásos rétegezettségnek lehet köszönni. A receptet szeretettel ajánlom mindenkinel

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 820g

  • Friss élesztő: 33g, vagy szárított élesztő: 9g

  • Só: 25g

  • Cukor: 20g

  • Vaj/Margarin: 200g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Tejföl: 380g

  • Száraz tehéntúró: 460g


Szükséges még 1db felvert tojás a kenéshez, egy kevés olvasztott vaj/margarin a rétegezéshez, valamint igény szerint reszelt sajt a díszítéshez!


Az elkéstzítés menete

1. A liszt elkeverése a vajjal/margarinnal és a túróval

2. Az összes többi alapanyag hozzáadása és tészta dagasztása

3. Tésztaérés: 40 perc

4. Tészta nyújtása kb. 5mm vastagságúra, olvasztott vajjal kenése, hajtogatással rétegzése

5. Pihentetés: 5 perc

6. Tészta készrenyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon, melyet követően a tetejük lekenése felvert tojással

7. Kelesztés: 35-50 perc

8. A sütés előtt közvetlen még egyszer át kell kenni a tetejüket a felvert tojással. Lehet őket esetleg sajttal díszíteni ízlés szerint

10. Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 230C°-ra csökkenteni és a pogácsák méretétől függően 13-18 percig sütni


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.