rétegezett túrós pogácsa
Egy igazán isteni pogácsa receptet szeretnék nektek bemutatni, mely kiváló íze mellett látványos külsővel is rendelkezik, amit a vajas hajtogatásos rétegezettségnek lehet köszönni. A receptet szeretettel ajánlom mindenkinel
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 820g
Friss élesztő: 33g, vagy szárított élesztő: 9g
Só: 25g
Cukor: 20g
Vaj/Margarin: 200g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Tejföl: 380g
Száraz tehéntúró: 460g
Szükséges még 1db felvert tojás a kenéshez, egy kevés olvasztott vaj/margarin a rétegezéshez, valamint igény szerint reszelt sajt a díszítéshez!
Az elkéstzítés menete
1. A liszt elkeverése a vajjal/margarinnal és a túróval
2. Az összes többi alapanyag hozzáadása és tészta dagasztása
3. Tésztaérés: 40 perc
4. Tészta nyújtása kb. 5mm vastagságúra, olvasztott vajjal kenése, hajtogatással rétegzése
5. Pihentetés: 5 perc
6. Tészta készrenyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon, melyet követően a tetejük lekenése felvert tojással
7. Kelesztés: 35-50 perc
8. A sütés előtt közvetlen még egyszer át kell kenni a tetejüket a felvert tojással. Lehet őket esetleg sajttal díszíteni ízlés szerint
10. Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 230C°-ra csökkenteni és a pogácsák méretétől függően 13-18 percig sütni
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!