túrós batyu ch-csökkentve, airfryerben is!
Kívül aranybarna, belül krémes, és még sütőt sem muszáj hozzá bekapcsolni! 😍 Ebben a videóban megmutatom, hogyan készül a cukormentes, szénhidrátcsökkentett túrós batyu kétféleképpen: AirFryer-ben és sütőben is. Tökéletes választás diétázóknak, vagy bárkinek, aki könnyedebb desszertre vágyik – bűntudat nélkül. 🙌 🔎 Ha keresel egy finom, házias túrós batyu receptet cukor nélkül, akkor ez a videó neked szól!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
D-Star szénhidrátcsökkentett sütemény lisztkeverék: 450g
Friss élesztő: 22g, vagy szárított élesztő: 6g
Só: 4g
D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 20g
D-Star vanília ízű cukorhelyettesítő: 15g
Vaj/Margarin: 40g
Tojás: 1db
Tej: 360ml
A töltelék összetétele
Rögös túró: 350g
D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 16g
D-Star vanília ízű cukorhelyettesítő: 15g
Tojássárga: 1db
Tejföl: 20g
Reszelt (bio) citromhéj: 1db
Szükséges még 1db tojás a kenéshez!
Az elkészítés menete
1. Az elkészítés kezdete a tészta készítése. Az élesztőt, valamint a vanília ízű cukorhelyettesítőt oldjuk fel az enyhén langyos tejben, majd adjuk hozzá a további szobahőmérsékletű alapanyagokat a vaj kivételével, és kezdjük meg a tészta dagasztását. A vajat csak pár perc dagasztás után adjuk hozzá, amikor már egy egyöntetű tésztaállagot kaptunk. A dagasztás teljes ideje kb. 10-12 perc.
2. Zárt tálban érleljük, pihentessük a tésztát 45 percen át.
3. A tészta pihentetése közben keverjük be a túrós tölteléket a kiírt alapanyagok felhasználásával.
4. Nyújtsuk ki a tésztát négyszögletes alakban olyan formában, hogy 3×4, azaz összesen 12 négyzet alakot ki tudjunk belőle vágni. A kivágott tésztadarabokat spricceljük le vékonyan vízzel, töltsük meg középen a töltelékkel, majd formáljuk meg a batyukat belőlük, melyeket helyezzünk sütőpapírral bélelt tepsikre, vagy töltsük meg velük az airfryerünk kosarát.
5. Letakarva kelesszük őket kb. 40-55 percen át.
6. Az összeillesztési pontokat nyomjuk össze ismét, majd kenjük át a felületüket felvert tojással közvetlenül a sütés előtt.
7. Sütés
Sütés sütőben: 180C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 20-25 perc alatt készre sütni őket.
Sütés a Braun MultiFry5 airfryerben: Gyors sütő (Fast Oven) módban süssük őket 165C°-on 17-20 percig.
Tápérték adatok 100g szénhidrátcsökkentett batyura
Energia: 246 kcal / 1030 kJ
Zsír: 12 g
amelyből telített zsírsavak: 4 g
Szénhidrát: 15,4 g
amelyből cukrok: 3,8 g
Rost: 7,6 g
Fehérje: 18,8 g
Só: 1,3 g