Túrós-barackos kevert

Ebben a videóban egy hihetetlen finom íz összeállítású túrós-barackos kevert süteményt hoztam nektek, amelynek a tésztája szuper lazított és szintén isteni. Amit imádok még a kevert sütikben, hogy bekapcsolom a sütőt, és mire felfűt a szükséges hőfokra, addigra már a sütemény összeállításával is megvagyok. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • Tojás: 6db

  • Cukor: 155g

  • Vaníliás cukor: 8g (1 cs.)

  • Só: 1 csipet

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 240g

  • Sütőpor: 8g

  • Napraforgóolaj: 50g

  • Tejföl: 30g

  • Túró: 250g + Cukor: 30g + Tejföl: 40g + kevés vanília esszencia

  • Sárgabarack hámozva, kockázva: 3-4db


Szükséges még 4-5db sárgabarack hámozva és elfelezve a sütemény tetejére.

A megadott mennyiségek egy 23cm×23cm-es kisebb méretű magas falú tepsire szólnak. Nagyobb tepsibe való elkészítés esetén érdemes az alapanyagok mennyiségét azzal arányosan emelni, hogy szép magas sütit kapjunk.


Az elkészítés menete

1. Az első lépés az egész tojások habosítása a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral.

2. Ezt követően hozzákeverhetjük az olajat és a tejfölt.

3. A sütőport a liszttel elkeverjük, majd állandó keverés mellett a tojásos egyveleghez adagoljuk.

4. A túrót a cukorral, a hozzá járó tejföllel és a vanília esszenciával alaposan elkeverjük, majd a kockázott barackkal együtt, kézi eszközzel a tésztához keverjük.

5. A tésztát kitöltjük a 23×23cm-es magasfalú sütőtepsibe, melynek belső felületét előtte zsiradékkal ki kell kenni.

6. Az elfelezett barackokat a sütemény tetejére helyezzük.

7. Behelyezzük a 185C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe, majd kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Az átsültséget tűpróbával ellenőrizzük.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.