Light túrógombóc

Ebben a videóban egy igazán light túrógombóc receptet mutatok meg, amit bátran elkészíthet bárki, aki szénhidrátszegény vagy cukormentes desszertet keres. A tészta állaga fantasztikus: jól formázható, az eredmény mégis rendkívül lágy, puha, szinte eteti magát! A gombócokat mandulás-fahéjas morzsába forgatjuk, és egy frissítő citromos joghurtöntettel kínáljuk. Tökéletes választás, ha egy könnyed, diétás édességre vágysz, ami nem csak finom, de mutatós is.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

​A túrós massza hozzávalói


A morzsa hozzávalói

  • Darált mandula: 80 g

  • Zabpehelyliszt: 40 g

  • Őrölt fahéj: ízlés szerint


Az öntet hozzávalói


Az elkészítés menete

1. Alapmassza: Tojást, édesítőt, citromhéjat habosítunk, hozzáadjuk a túrót, majd a sütőporos lisztet. Lágy tésztává keverjük, 15–20 percet pihentetjük.

2. Mandulás morzsa: Kókuszolajon mandulát és zablisztet pirítunk, majd hűlés után fahéjjal ízesítjük.

3. Gombócformázás: Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, tálcára sorakoztatjuk.

4. Főzés: Gyöngyöző sós vízben főzzük őket, amíg feljönnek és kissé megduzzadnak.

5. Öntet: Görög joghurtot citromlével, héjjal és édesítővel elkeverünk.

6. Tálalás: A gombócokat a mandulás morzsába forgatjuk, öntettel, gyümölccsel tálaljuk.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!