Török pogácsa
🥐 Török pogácsa light – így készül a háromszögbe zárt sajtos finomság! 🧀 Ezek a puha, sajttal töltött török pogácsák nemcsak különleges formájukkal hódítanak, hanem azzal is, hogy szénhidrátszegény lisztből, hozzáadott cukor nélkül készülnek. A tésztája levegős és lágy, a belsejét pedig krémes, petrezselymes sajtkrém teszi ellenállhatatlanná. A hajtogatás egyszerű, mégis látványos – és garantáltan meglepi a vendégeidet! A recept a D-STAR szénhidrátcsökkentett kenyérlisztkeverékkel készült, így diétás étrendbe is jól beilleszthető.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta hozzávalói
D-Star szénhidrátcsökkentett fehér kenyér lisztkeverék: 250 g
Tojás: 1 db
Görög joghurt: 125 g
Olívaolaj: 30 g
Friss élesztő: 8 g, vagy szárított élesztő: 2,5 g
Víz: 40 ml
A lisztkeverék már tartalmazza a szükséges sót.
A töltelékhez
Reszelt sajt: 120 g
Aprított petrezselyem: 15 g
Natúr krémsajt: 75g
Só: kevés, ízlés szerint
Fokhagyma por: kevés, ízlés szerint