Tönkölylisztes magvas zsemlék Rusztikus és magos borításban

Akik eddig elkészítették, mind nagyon pozitívan vélekedtek. A zsemlék varázslatos ízvilága mellett érdemes nem megfeledkezni a tönkölybúza pozitív élettani hatásairól sem. Szeretettel ajánlom a kipróbálást mindenkinek!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig  itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • TBL70 Tönkölybúzaliszt: 330g

  • BL55 Finomliszt: 220g

  • Friss élesztő: 14g, vagy szárított élesztő: 4g

  • Só: 12g

  • Cukor: 3g

  • Magvak a tésztába: 80g

  • Érett Kovász: 55g

  • Víz: 350ml

Szükségesek még magvak a díszítéshez!

Az elkészítés menete

1. Tészta Dagasztás

2. Tésztaérés: 40 perc

3. Tészta osztása/mérése: 10x100g

4. Gömbölyítés

5. Magozás, sütőlemezre rakás, illetve lisztes ruhára rakás

6. Kelesztés: 35-45 perc

7. Sütésre való előkészítés: lisztes zsemlék sütőlemezre forgatása, magvasok átspriccelése vízzel közvetlen a sütés előtt.

8. Sütés: 250C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a sütési hőmérsékletet egyből 215C°-ra csökkenteni és így sütni 19-24 percig

9: A sütés után egyből kevés vízzel átspriccelni


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó TBL70 világos tönkölybúzalisztjének,

valamint a Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.