Tönkölylisztes magvas zsemlék Rusztikus és magos borításban
A recept írott formája
A tészta összetétele
TBL70 Tönkölybúzaliszt: 330g
BL55 Finomliszt: 220g
Friss élesztő: 14g, vagy szárított élesztő: 4g
Só: 12g
Cukor: 3g
Magvak a tésztába: 80g
Érett Kovász: 55g
Víz: 350ml
Szükségesek még magvak a díszítéshez!
Az elkészítés menete
1. Tészta Dagasztás
2. Tésztaérés: 40 perc
3. Tészta osztása/mérése: 10x100g
4. Gömbölyítés
5. Magozás, sütőlemezre rakás, illetve lisztes ruhára rakás
6. Kelesztés: 35-45 perc
7. Sütésre való előkészítés: lisztes zsemlék sütőlemezre forgatása, magvasok átspriccelése vízzel közvetlen a sütés előtt.
8. Sütés: 250C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a sütési hőmérsékletet egyből 215C°-ra csökkenteni és így sütni 19-24 percig
9: A sütés után egyből kevés vízzel átspriccelni
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó TBL70 világos tönkölybúzalisztjének,
valamint a Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!