tönköly gabonás kenyér, ch-csökkentve
Ebben a videóban egy egész különleges kenyeret hoztam el nektek, amelyet a tönkölybúzalisztek mellett puhára főzött tönkölybúza szemekkel is dúsítottam. Az eredmény roppant finom, ráadásul a szénhidrátcsökkentő koncentrátumnak köszönhetően a szénhidráttartalom alacsonyabb. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A magkeverék összetétele
Tönkölybúza szemek: 100g
Lenmag: 50g
Só: 2g
Víz: 300ml
Az előtészta összetétele
TBL70 világos tönkölybúzaliszt: 105g
Friss élesztő: 4g, vagy szárított élesztő: 1,1g
Víz (hideg): 63ml
A tészta összetétele
Magkeverék: teljes mennyiség
Érett előtészta: teljes mennyiség
TBL300 teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt: 145g
D-Star szénhidrátcsökkentő koncentrátum lisztkeverék: 105g
Só: 8g
Víz: 140ml