Tökmagos kifli

Ebben a videóban egy igazán különleges kifli receptet hoztam, amely egészen egyedi. Kinézetben is tökéletes, ízben pedig páratlanul dominál a kellemes tökmagos hatás. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A TangZhong összetétele

A tészta összetétele


A recept kiemelt minőségi elkészítéséhez szeretettel ajánlom a fenti liszt használatát, de természetesen egyéb gyártók azonos jelölésű lisztjeivel, vagy akár sima BL55 finombúzaliszttel is működik a recept.


Az elkészítés menete

1. TangZhong készítése az egész tökmag kései hozzáadásával

2. A TangZhong hűtése legalább 2 órán át. (Hűtőben 2-3 napig tárolható, de felhasználás előtt álljon a konyhapulton 2 órát)

3. Tészta készítése

4. Tésztaérés: 30 perc

5. A tészta gömbölyítése

6. További tésztaérés: 20 perc

7. A tészta kerek alakú nyújtása, majd pizzavágóval 8 egyenlő cikkelyre osztása, a kiflik megformázása, papírozott tepsire helyezésük, letakarásuk

8. Kelesztés: 25-40 perc

9. Közvetlen a sütés előtt vízzel való spriccelés/kenés

10. Sütés: 240C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 210C°-ra csökkentve sütni 19-20 percig. A gőzképzés 12-13 perc sütés után megszüntetendő!


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó 100-as őrlésű kamut búzalisztjének a használatát!

A Családellátó kínálatában minőségi tökmagolaj is elérhető!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.