Tökmagos kifli
A recept írott formája
A TangZhong összetétele
Kamut búzaliszt 100-as őrlés: 20g
Darált tökmag: 30g
Só: 9g
Egész tökmag: 60g
Víz: 150ml
A tészta összetétele
TangZhong: Teljes mennyiség
Kamut búzaliszt 100-as őrlés: 300g
Friss élesztő: 9g
Tökmagolaj: 12g
Szerecsendió: 2g (1 tk.)
Tej: 75ml
A recept kiemelt minőségi elkészítéséhez szeretettel ajánlom a fenti liszt használatát, de természetesen egyéb gyártók azonos jelölésű lisztjeivel, vagy akár sima BL55 finombúzaliszttel is működik a recept.
Az elkészítés menete
1. TangZhong készítése az egész tökmag kései hozzáadásával
2. A TangZhong hűtése legalább 2 órán át. (Hűtőben 2-3 napig tárolható, de felhasználás előtt álljon a konyhapulton 2 órát)
3. Tészta készítése
4. Tésztaérés: 30 perc
5. A tészta gömbölyítése
6. További tésztaérés: 20 perc
7. A tészta kerek alakú nyújtása, majd pizzavágóval 8 egyenlő cikkelyre osztása, a kiflik megformázása, papírozott tepsire helyezésük, letakarásuk
8. Kelesztés: 25-40 perc
9. Közvetlen a sütés előtt vízzel való spriccelés/kenés
10. Sütés: 240C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 210C°-ra csökkentve sütni 19-20 percig. A gőzképzés 12-13 perc sütés után megszüntetendő!
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó 100-as őrlésű kamut búzalisztjének a használatát!
A Családellátó kínálatában minőségi tökmagolaj is elérhető!