Tökmagos kenyér

Ebben a videóban egy igazán különleges kenyér receptet hoztam, amely egészen egyedi. Kinézetben is tökéletes, ízben pedig páratlanul dominál a kellemes tökmagos hatás. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A TangZhong összetétele

A tészta összetétele


A recept kiemelt minőségi elkészítéséhez szeretettel ajánlom a fenti liszt használatát, de természetesen egyéb gyártók azonos jelölésű lisztjeivel, vagy akár sima BL55 finombúzaliszttel is működik a recept.


Az elkészítés menete

1. TangZhong készítése az egész tökmag kései hozzáadásával

2. A TangZhong hűtése legalább 2 órán át. (Hűtőben 2-3 napig tárolható, de felhasználás előtt álljon a konyhapulton 2 órát)

3. Tészta készítése

4. Tésztaérés: 60 perc

5. A tészta gömbölyítése

6. Pihentetés: 5 perc

7. Hosszformázás, liszttel kevert magvakba forgatás, sütőpapírra helyezés

8. Kelesztés: 35-50 perc

9. Bevágások ejtése, felforrósított sütőtálba emelés a sütőpapírral együtt

10. Sütés: 240C°-ra előmelegített alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell felforrósított, zárt sütőtálban behelyezni, majd 10 percig így sütni, miután a hőfokot 220C°-ra kell csökkenteni és további 15 percig sütni. Az első, összesen 25 perc után a sütőtálból ki kell emelni a kenyeret és rácson sütni tovább 190C°-on kb. további 10 percen át. A teljes sütési idő 35-40 perc közé tehető.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó 100-as őrlésű kamut búzalisztjének a használatát!

A Családellátó kínálatában minőségi tökmagolaj is elérhető!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.