Tökmagos kenyér
A recept írott formája
A TangZhong összetétele
Kamut búzaliszt 100-as őrlés: 20g
Darált tökmag: 30g
Só: 9g
Egész tökmag: 60g
Víz: 150ml
A tészta összetétele
TangZhong: Teljes mennyiség
Kamut búzaliszt 100-as őrlés: 300g
Friss élesztő: 9g
Tökmagolaj: 12g
Szerecsendió: 2g (1 tk.)
Tej: 75ml
A recept kiemelt minőségi elkészítéséhez szeretettel ajánlom a fenti liszt használatát, de természetesen egyéb gyártók azonos jelölésű lisztjeivel, vagy akár sima BL55 finombúzaliszttel is működik a recept.
Az elkészítés menete
1. TangZhong készítése az egész tökmag kései hozzáadásával
2. A TangZhong hűtése legalább 2 órán át. (Hűtőben 2-3 napig tárolható, de felhasználás előtt álljon a konyhapulton 2 órát)
3. Tészta készítése
4. Tésztaérés: 60 perc
5. A tészta gömbölyítése
6. Pihentetés: 5 perc
7. Hosszformázás, liszttel kevert magvakba forgatás, sütőpapírra helyezés
8. Kelesztés: 35-50 perc
9. Bevágások ejtése, felforrósított sütőtálba emelés a sütőpapírral együtt
10. Sütés: 240C°-ra előmelegített alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell felforrósított, zárt sütőtálban behelyezni, majd 10 percig így sütni, miután a hőfokot 220C°-ra kell csökkenteni és további 15 percig sütni. Az első, összesen 25 perc után a sütőtálból ki kell emelni a kenyeret és rácson sütni tovább 190C°-on kb. további 10 percen át. A teljes sütési idő 35-40 perc közé tehető.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó 100-as őrlésű kamut búzalisztjének a használatát!
A Családellátó kínálatában minőségi tökmagolaj is elérhető!