tojáslikőrös kuglóf

A kuglófok közül is az egyik legfinomabbat hoztam el ebben a szuper receptben, amelyet isteni tojáslikőrrel ízesítek. Az összetétel szuper állagú, könnyed kuglófot eredményez, amely napokig tartós és kellemesen fogyasztható. Az íze természetesen varázslatos és fontos szempont, hogy nem száraz! Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


Jó ötlet tehet csokilencsét a tésztába keverni.


Az elkészítés menete

1. A tojások habosítása a cukorral

2. Az olaj hozzákeverése

3. A tojáslikőr hozzákeverése

4. A liszt, a sütőpor és a só elkeverése, majd folyamatos keverés mellett a nedves összetevőkhöz adása, a tészta kikeverése

5. A tészta kitöltése formaleválasztó sprével, vagy egyéb felület elválasztó anyaggal kikezelt kuglóf formába

6. Sütés: 170C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba beállított sütőbe kell behelyezni és kb. 45 perc alatt készre sütni a nagyobb méretű kuglófot. A kis méretű kuglófoknak a sütési ideje kb. 30 perc. A sütés végén az átsültséget tűpróbával ellenőrizzük!

7. A kisült kuglófot úgy negyed óra elteltével forgassuk ki a formából, mert abban kihűtve bevizesedhet. Amennyiben a kuglóf nehezen válik el a formától, borítsunk a forma tetejére hideg vizes konyharuhát. Az általa generát hőmérséklet különbseg párát generál a forma és a kuglóf között, ami segíthet az elválasztásban.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.