teljes kiőrlésű virslis csónakok

Ebben a videóban egy lisztkeverék nélkül elkészíthető, teljes kiőrlésű, szénhidrátcsökkentett receptet hoztam, melyben a finomabb őrleményekről magasabb rosttartalom, és a hozzáadott búzasikér gondoskodnak róla, hogy az isteni virslis csónakok ir és diab diétákba is beilleszthetők legyenek. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


Szükséges lehet még kb. 70g szezámmag és fekete szezámmag keveréke a felületük bevonásához.


A feltét összetétele

  • Paradicsomszósz/pizzaszósz (cukormentes): kb. 160g

  • Virsli: 7db

  • Reszelt sajt: kb. 180g


Az elkészítés menete

1. Az első lépés az élesztő feloldása a langyos vízben, majd ezt követően az összes többi tésztaképző alapanyag hozzáadása, melyek legyenek szobahőmérsékletűek (a kefirt vegyük ki a hűtőből pár órával a felhasználás előtt). Készítsünk jól kidolgozott tésztát.

2. Érleljük, pihentessük a tésztát zárt tálban 1 órán át.

3. Osszuk el a tésztát 7×125g-os darabokra, majd gömbölyítsük fel őket.

4. Pihentessük meg a gombócokat letakarva 15 percen át.

5. Formázzunk a végei felé csúcsosodó stanglikat, vizezzük be a felületüket, és forgassuk meg őket a magvakba.

6. Helyezzük őket a slusszukkal (záródásukkal) lefelé 2db sütőlemezre, hosszában vágjuk be a közepüket, nyissuk szét, majd kenjük meg a szósszal, helyezzük el bennük a virslit, és szórjuk le őket reszelt sajttal.

7. Kelesszük őket egészen röviden, mindössze 10-15 percen át, amíg a sütő elő nem melegszik.

8. Közvetlenül a sütés előtt spricceljük le a felületüket vízzel, valamint a sütőpapírt is körülöttük, enyhe gőzképzés céljából. Amíg az első sütőlemezen lévők sülnek, a második lemezzel a hűtőbe helyezhetjük őket.

9. Sütés: 220C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell őket behelyezni, 5 percig így sütni, majd ezt követően a hőmérsékletet 200C°-ra csökkentve sütni őket további kb. 15 percig.


100g teljes kiőrlésű virslis csónak tápérték adatai

  • Energia: 232kcal / 971kJ

  • Zsír: 9,9g

amelyből telített zsírsavak: 3,8g

  • Szénhidrát: 20,7g

amelyből cukrok: 2,7g

  • Rost: 1,8g

  • Fehérje: 15,1g

  • Só: 1,3g


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!