Tiramisu

Ha már a múlt heti videóban házi babapiskóták készültek, akkor ebben most készüljön tiramisu belőlük. Alapvetően ez egy szuper alaprecept, ami biztos és isteni finom sikert garantál mindenkinek, a vékony piskótalapot viszont a nyári hőségre tekintettel kihagytam, így a sütemény elkészítése sütés nélkül kivitelezhető. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását mindenkinek!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A krém összetétele

  • Tojássárga: 6db

  • Mascarpone: 500g

  • Habtejszín: 500g

  • Cukor: 160g

  • Vanília esszencia: ízlés szerint

  • Zselatin expressz: 5g

A kávé keverék összetétele

  • Eszpresszo: 250ml

  • Rum: 50ml

  • Cukor: 15g


Szükséges még kb. 30db babapiskóta az elkészítéshez, valamint kevés holland kakaópor a szóráshoz.


Az elkészítés menete

1. A tojások sárgáinak gőz felett történő habosítása 120g cukorral és a vanília esszenciával.

2. Rövid hűtés után a mascarpone és a zselatin expressz hozzákeverése.

3. Tejszínhab felverése a további 40g cukorral.

4. A tejszínhab részletekben történő, spatulával való hozzákeverése a mascarponéval kevert tojássárgájához.

5. A kávé előkészítése (felhasználás szobahőmérsékletűen!)

6. A tiramisu összeállítása a videón bemutatott módon. Az én tálam méretei: 28×20×10cm.

7. Hűtés: 20-24 óra

8. Ha a tiramisu az előírt időt a hűtőszekrényben töltötte, akkor utána szépen kockázható.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.