Tepsis pizza egyszerűen

Ebben a videóban egy egyszerűen, pár alapanyagból elkészíthető, mégis isteni finom szénhidrátcsökkentett pizzát mutatok be, melyet az itt leírt, szakképzett dietetikus által kidolgozott tápértéket figyelembe véve, és persze a feltéteket is a saját diétának megfelelően összeállítva, inzulinrezisztenciások és cukorbetegek is fogyaszthatják, az életmódváltók és a tudatosan táplálkozók mellett. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


Szükséges még ízlés szerinti pizzaszósz és egyéb feltétek az elkészítéshez!


Az elkészítés menete

1. Első lépésben oldjuk fel az élesztőt a langyos vízben, majd az olívaolaj kivételével adjuk hozzá a további összetevőket és kezdjünk el tésztát dagasztani. Az olajat kb. 2-3 perc dagasztó munka után adjuk hozzá, amikor már egy egyöntetű, de még kezdetleges tésztaállagot megkaptunk, majd így dagasszuk készre a tésztát. A dagasztás optimális ideje kb. 10 perc.

2. Zárt tálban érleljük, pihentessük a tésztát 45-60 percen át.

3. A tésztát picit gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki sütőtepsi méretűre és helyezzük bele a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük le a felületét paradicsomos pizzaszósszal, vagy fokhagymás-tejfölös, vagy bármilyen ízlés szerinti alappal, majd lehetőség szerint fedjük le pl. egy másik tepsivel.

4. Kelesszük meg enyhén a tésztát kb. 30 perc alatt.

5. Elősütés: Helyezzük be az alappal megkent tésztát a 250C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe, majd a hőmérsékletet azonnal csökkentsük 220C°-ra és süssük a pizzát félkészre, kb. 8-10 perc alatt. Akkor vegyük csak ki a sütőből, ha vékony héjat kapott és egészen enyhén elkezdett színeződni.

6. Helyezzük el a pizzán az ízlés szerinti feltéteket.

7. Készre sütés: A feltétekkel megpakolt pizzát helyezzük vissza a 220C°-os sütőbe és süssük készre kb. további 10-15 perc alatt. Ez a két szakaszos sütés fogja biztosítani, hogy a pizza tetején ne égjenek meg a feltétek, mialatt a tészta kellően átsül.


Tápértékadatok 100g kisült szénhidrátcsökkentett pizza tésztára:

  • Energia: 184kcal / 769kJ

  • Zsír: 3g

amelyből telített zsírsavak: 0,5g

  • Szénhidrát: 22,1g

amelyből cukrok: 0,7g

  • Rost: 6,9g

  • Fehérje: 13,5g

  • Só: 1g

A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.